Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вважається, що під час готування, багато продуктів втрачають свої вітаміни і корисні властивості. Але лікарі кажуть, що термічна обробка необхідна для знищення мікробів, а також вона поліпшує смак і допомагає поживним речовинам краще засвоюватися.
Морква
Цей овоч можна вживати як в сирому, так і готовому вигляді. Але при термічній обробці підвищується засвоєння бета-каротину з моркви. Ще варена морква містить у собі більше антиоксидантів, які необхідні організму для профілактики від багатьох захворювань.
Помідори
До складу цих овочів входить лікоптин — потужний антиоксидант, який володіє безліччю корисних для організму властивостей, у тому числі і запобігає появі ракових клітин. Під час приготування помідори краще засвоюються, а рівень їх антиоксидантів підвищується.
Гриби
Гриби — важкий продукт, який містить в собі масу живильних речовин, вітамінів і мікроелементів. Щоб їх користь була максимальною, гриби варто готувати на рослинному маслі, тоді їх харчова цінність зросте в рази.
Раніше видання "Коментарі" повідомляли про те, які продукти підвищують рівень гемоглобіну в крові.
Новини партнерів
Новини