Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Зелений чай знижує шкоду жирної і важкої їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зелений чай знижує шкоду жирної і важкої їжі

Речовини, які містяться в зеленому чаї, сприяють зниженню відкладення ліпідів

23 лютого 2020, 14:44 comments4914
Поділіться публікацією:
Зелений чай знижує шкоду жирної і важкої їжі

Вчені з Університету Пенсільванії розповіли, що важку їжу найкраще запивати зеленим чаєм, оскільки в ньому містяться мінерали і речовини, які сприяють зниженню відкладення ліпідів.

Для того, щоб з'ясувати користь зеленого чаю, вчені провели експеримент на мишах. Гризунів годували продуктами з високим вмістом жирів, після чого давали їм різні напої. На першому місці по корисним властивостям виявився зелений чай, який прискорював процес розщеплення вуглеводів. Частина мишей більшу частину часу відпочивала, а решта гризуни кожен день бігали на колесі.

В результаті виявилося, що зелений чай також стимулює обмін речовин, не даючи утворюватися жирових відкладень.

"Поліфеноли захищають печінку від освіти ліпідів, що може бути чревате серйозними наслідками. Вуглеводи і жири при цьому перетравлюються лише частково, а залишок виходить разом з калом, не залишаючись в організмі", — розповів керівник експерименту Джошуа Ламберт.

Відзначається, що в ході експерименту на гризунах також перевірили кілька інших напоїв, серед яких чорний чай і кава. Останній виявився шкідливим не тільки для серцево-судинної системи, але і для травлення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, яку приховану користь приносять організму креветки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!