Рубрики
МЕНЮ
Екатерина Белоброва
Вчені з Університету Пенсільванії розповіли, що важку їжу найкраще запивати зеленим чаєм, оскільки в ньому містяться мінерали і речовини, які сприяють зниженню відкладення ліпідів.
Для того, щоб з'ясувати користь зеленого чаю, вчені провели експеримент на мишах. Гризунів годували продуктами з високим вмістом жирів, після чого давали їм різні напої. На першому місці по корисним властивостям виявився зелений чай, який прискорював процес розщеплення вуглеводів. Частина мишей більшу частину часу відпочивала, а решта гризуни кожен день бігали на колесі.
В результаті виявилося, що зелений чай також стимулює обмін речовин, не даючи утворюватися жирових відкладень.
"Поліфеноли захищають печінку від освіти ліпідів, що може бути чревате серйозними наслідками. Вуглеводи і жири при цьому перетравлюються лише частково, а залишок виходить разом з калом, не залишаючись в організмі", — розповів керівник експерименту Джошуа Ламберт.
Відзначається, що в ході експерименту на гризунах також перевірили кілька інших напоїв, серед яких чорний чай і кава. Останній виявився шкідливим не тільки для серцево-судинної системи, але і для травлення.
Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, яку приховану користь приносять організму креветки.
Новини партнерів
Новини