В яких випадках не можна вживати картоплю
Перед вживанням уважно огляньте картоплю
Німецькі фахівці перерахували випадки, коли вживати картоплю категорично не рекомендується, бо вона може бути небезпечною для здоров'я. Про це повідомляє видання Wunderweib.
Картопля з холодильника
Експерти кажуть, що зберігати цей продукт необхідно в прохолодному і темному приміщенні. Такі умови перешкоджають виробленню соланіну - токсичної речовини. Якщо картоплю постійно тримати в холодильнику, тоді крохмаль, що входить до її складу, перетворитися на цукор. А під час приготування така картопля утворює акриламід - хімічну речовину, яка збільшує ризик онкологічного захворювання.
Неочищена картопля
Якщо ви купуєте картоплю в супермаркеті, тоді не вживайте її зі шкіркою. При тривалому зберіганні в шкірці цього продукту виробляються токсичні речовини, небезпечні для організму людини. Крім того, цей овоч часто обробляють пестицидами.
Картопля з неприємним запахом
Перевірити, наскільки свіжий продукт можна по запаху, і картопля не виняток. Якщо вона видає солодкуватий і затхлий запах - вживати її не рекомендується.
Картопля з плямами
Якщо ви помітили на овочі мокрі плями, значить картопля заражена бактеріями, тому сміливо відправляйте такий продукт в сміттєвий бак.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чи можна схуднути на картоплі.