Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Німецькі фахівці перерахували випадки, коли вживати картоплю категорично не рекомендується, бо вона може бути небезпечною для здоров'я. Про це повідомляє видання Wunderweib.
Картопля з холодильника
Експерти кажуть, що зберігати цей продукт необхідно в прохолодному і темному приміщенні. Такі умови перешкоджають виробленню соланіну — токсичної речовини. Якщо картоплю постійно тримати в холодильнику, тоді крохмаль, що входить до її складу, перетворитися на цукор. А під час приготування така картопля утворює акриламід — хімічну речовину, яка збільшує ризик онкологічного захворювання.
Неочищена картопля
Якщо ви купуєте картоплю в супермаркеті, тоді не вживайте її зі шкіркою. При тривалому зберіганні в шкірці цього продукту виробляються токсичні речовини, небезпечні для організму людини. Крім того, цей овоч часто обробляють пестицидами.
Картопля з неприємним запахом
Перевірити, наскільки свіжий продукт можна по запаху, і картопля не виняток. Якщо вона видає солодкуватий і затхлий запах — вживати її не рекомендується.
Картопля з плямами
Якщо ви помітили на овочі мокрі плями, значить картопля заражена бактеріями, тому сміливо відправляйте такий продукт в сміттєвий бак.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чи можна схуднути на картоплі.
Новини партнерів
Новини