Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Виявлено корисні властивості фундука для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено корисні властивості фундука для організму

Фундук - багатюще джерело вітамінів і мінералів

27 лютого 2020, 12:45 comments3966
Поділіться публікацією:
Виявлено корисні властивості фундука для організму

В раціоні людини горіхи повинні займати почесне місце. Кожен з видів має свої унікальні властивості, які підтримують здоров'я всього організму. У чому ж користь фундука?

В першу чергу, лісовий горіх є цінним джерелом альфа-токоферолу (різновид вітаміну Е), який знижує ризик появи раку сечового міхура більше ніж на 50%. Також фундук багатий на марганець — хімічний елемент, який працює в організмі як антиоксидант, захищаючи клітини від шкідливого впливу.

Лісовий горіх дуже корисний для серця, його регулярне вживання знижує рівень "поганого" холестерину в крові, тому він запобігає проблемам з серцево-судинною системою.

Крім цього, фундук позитивно впливає на травлення, оскільки є багатим джерелом харчових волокон. Цей горіх стимулює обмінні процеси вуглеводів і білків, а також сприяє правильному засвоєнню їжі.

Експерти кажуть, що лісові горіхи також забезпечують організму правильну дозу альфа-ліноленової кислоти та омега-3 жирних кислот. Ці цінні поживні речовини, поряд з вітамінами групи В, грають дуже важливу роль у запобіганні і полегшенні різних психічних розладів, включаючи тривогу, стрес, депресію і навіть шизофренію.

Цей вид горіхів багатий на  поживні речовини, включаючи мінерали, такі як кальцій, калій, марганець і магній. Всі вони необхідні для забезпечення безперебійного кровотоку в організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому любителі горіхів живуть довше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!