Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому після безсонної ночі тягне на шкідливі страви
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому після безсонної ночі тягне на шкідливі страви

Коли людина мало спить, змінюються її харчові переваги

19 лютого 2020, 14:05 comments1386
Поділіться публікацією:
Чому після безсонної ночі тягне на шкідливі страви

Група американських вчених провела експеримент і з'ясувала, що після безсонної ночі у людини підвищується апетит до шкідливих продуктів. Про це повідомляє видання eLife.

Фахівці стверджують, що недосип змінює наші харчові уподобання, тому корисний салат на вечерю може легко перетворитися на дві порції картоплі фрі і великого сендвіча. Людей, які страждають безсонням, тягне до калорійною і нездорової їжі, яка містить багато солі, цукру і трансгенних жирів.

Для того, щоб визначити, який механізм лежить в основі цих даних, вчені провели невеликий експеримент за участю 30 чоловіків і жінок у віці від 18 до 40 років. Учасників розділили на дві групи. Першій дозволялося спати протягом чотирьох тижнів у звичайному режимі, а потім тільки по чотири години. А для учасників з другої групи навпаки – спочатку примусове недосипання, а потім нормальний сон.

Під час дослідження, експерти фіксували щоденні гастрономічні уподобання добровольців, вимірювали рівень ендоканабіноїдів, які серед іншого відповідають за реакцію мозку на запахи та інші аспекти поведінки, пов'язаного з харчуванням. Було встановлено, що рівень одного з цих сполук, 2-OG, завжди підвищується після недосипання, і це пов'язано із змінами в харчових уподобаннях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому не можна повністю відмовлятися від жирної їжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!