Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі розповіли, як подолати залежність від кофеїну
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, як подолати залежність від кофеїну

Кавазалежність може відображатись на здоров'ї також згубно як і нікотинова

1 березня 2020, 23:59 comments3694
Поділіться публікацією:
Лікарі розповіли, як подолати залежність від кофеїну

На сьогодні кава залишається найбільш популярною і продаваною активною речовиною, здатною змінити настрій, за що прирівнюється до наркотику. Людина, яка звикла споживати підбадьорливий напій протягом дня, не зможе відмовити собі в паузі без синдрому відміни (ознаки синдрому — це головний біль, складність концентрації на чомусь, сонливість, млявість).

Медики розповіли, що люди, які випили велику дозу кофеїну — 250 мг або більше можуть помітити у своєму тілі такі неприємні наслідки як перезбудження, постійне занепокоєння, метушливість рухів, регулярне відвідування туалету, так як кофеїн — природний сечогінний, почервоніле обличчя, тахікардія та інші.

Таким чином, експерти рекомендують відчайдушним кавоманам, що називається "злізти з кофеїнової голки". Оскільки відразу відмовити собі в улюбленому напої не вдасться, слід поступово знижувати кількість дозувань. З кожним днем нехай чашок випитої кави стає менше і одного разу вам буде цілком достатньо порції еспресо вранці.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кава входить в список напоїв, які зневоднюють організм. Якщо ваш ранок не обходиться без чашки напою, що бадьорить, тоді заведіть собі за звичку, через 20 хвилин після кави, випивати склянку звичайної води (не газованої), щоб поповнити запас рідини в організмі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!