Унікальні властивості моркви, про які ви не знали

Морква – овоч дуже корисний і дивовижний

Почесне місце в основі раціону харчування повинні займати овочі, адже в них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Морква - не виняток, вона володіє унікальними властивостями, про які відомо не всім.

Протиракова дія

Морква містить поліацетилен - органічну речовину, яка пригнічує розвиток ракових клітин в організмі. Численні дослідження доводять, що споживання цього овоча знижує ризик появи раку легенів і молочної залози.

Покращує зір

Морква багата на бета-каротин (попередник вітаміну А), який прямо впливає на зорову систему. Він захищає очі від таких захворювань, як дегенерація жовтої плями, глаукома та вікових катаракт.

Запобігає серцевим захворюванням

У складі моркви є альфа-каротин і лютеїн, які знижують у крові рівень "поганого" холестерину. Ці речовини запобігають розвитку серцевих проблем, зокрема інсульту. А калій послаблює напругу в кровоносних судинах і артеріях, що, в свою чергу, допомагає збільшити кровотік і знизити серцево-судинне навантаження.

Захищає печінку

Морква уберігає наш "фільтр" від впливу хімічних речовин зовнішнього середовища. Високий вміст вітаміну А в моркві відіграє ключову роль у вимиванні токсинів з організму.

Сприяє травленню

Цей хрусткий овоч багатий на клітковину, яка позитивно впливає на травну систему, запобігаючи запорам і кислотному рефлюксу, а також захищаючи шлунок від різних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому жінкам потрібно пити морквяний сік.