Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Унікальні властивості моркви, про які ви не знали
commentss НОВИНИ Всі новини

Унікальні властивості моркви, про які ви не знали

Морква – овоч дуже корисний і дивовижний

2 березня 2020, 09:10 comments6822
Поділіться публікацією:
Унікальні властивості моркви, про які ви не знали

Почесне місце в основі раціону харчування повинні займати овочі, адже в них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Морква — не виняток, вона володіє унікальними властивостями, про які відомо не всім.

Протиракова дія

Морква містить поліацетилен — органічну речовину, яка пригнічує розвиток ракових клітин в організмі. Численні дослідження доводять, що споживання цього овоча знижує ризик появи раку легенів і молочної залози.

Покращує зір

Морква багата на бета-каротин (попередник вітаміну А), який прямо впливає на зорову систему. Він захищає очі від таких захворювань, як дегенерація жовтої плями, глаукома та вікових катаракт.

Запобігає серцевим захворюванням

У складі моркви є альфа-каротин і лютеїн, які знижують у крові рівень "поганого" холестерину. Ці речовини запобігають розвитку серцевих проблем, зокрема інсульту. А калій послаблює напругу в кровоносних судинах і артеріях, що, в свою чергу, допомагає збільшити кровотік і знизити серцево-судинне навантаження.

Захищає печінку

Морква уберігає наш "фільтр" від впливу хімічних речовин зовнішнього середовища. Високий вміст вітаміну А в моркві відіграє ключову роль у вимиванні токсинів з організму.

Сприяє травленню

Цей хрусткий овоч багатий на клітковину, яка позитивно впливає на травну систему, запобігаючи запорам і кислотному рефлюксу, а також захищаючи шлунок від різних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому жінкам потрібно пити морквяний сік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!