Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Почесне місце в основі раціону харчування повинні займати овочі, адже в них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Морква — не виняток, вона володіє унікальними властивостями, про які відомо не всім.
Протиракова дія
Морква містить поліацетилен — органічну речовину, яка пригнічує розвиток ракових клітин в організмі. Численні дослідження доводять, що споживання цього овоча знижує ризик появи раку легенів і молочної залози.
Покращує зір
Морква багата на бета-каротин (попередник вітаміну А), який прямо впливає на зорову систему. Він захищає очі від таких захворювань, як дегенерація жовтої плями, глаукома та вікових катаракт.
Запобігає серцевим захворюванням
У складі моркви є альфа-каротин і лютеїн, які знижують у крові рівень "поганого" холестерину. Ці речовини запобігають розвитку серцевих проблем, зокрема інсульту. А калій послаблює напругу в кровоносних судинах і артеріях, що, в свою чергу, допомагає збільшити кровотік і знизити серцево-судинне навантаження.
Захищає печінку
Морква уберігає наш "фільтр" від впливу хімічних речовин зовнішнього середовища. Високий вміст вітаміну А в моркві відіграє ключову роль у вимиванні токсинів з організму.
Сприяє травленню
Цей хрусткий овоч багатий на клітковину, яка позитивно впливає на травну систему, запобігаючи запорам і кислотному рефлюксу, а також захищаючи шлунок від різних захворювань.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому жінкам потрібно пити морквяний сік.
Новини партнерів
Новини