Що станеться з тілом, якщо на місяць відмовитися від солодкого

Повністю відмовитися від цукру не вийде

Добова норма цукру для дорослої людини становить 25 грам (4-5 чайних ложок), але на ділі ми вживаємо його набагато більше, адже він міститься у багатьох продуктах, у тому числі і корисних. Що ж станеться з організмом, якщо на місяць відмовитися від цієї речовини?

Настрій стабілізується

Американські вчені довели, що надмірна кількість солодкого викликає депресію, тому що цукор впливає на роботу мозку. Якщо кілька плиток шоколаду можуть підвищити настрій, то кілька десертів, цукерок та інших солодощів, призведуть до зворотнього стану.

Ви будете рідше хворіти на застуду

Експерти кажуть, що висока концентрація цукру викликає в організмі хронічне запалення, а значить імунітет слабшає і стає вразливим до різних вірусів. У зв'язку з цим шанси застудитися збільшуються.

Ви позбудетеся від зайвих кілограм

Щодня ми вживаємо більше 20 чайних ложок цукру (хоча цей показник індивідуальний). Якщо правильно збалансувати раціон і обмежити вживання солодощів, напівфабрикатів, соусів, пакетованих соків та газованої води, тоді зайві кілограми скинути буде набагато легше і швидше.

Зуби стануть здоровішими

Навіть дитина знає, що солодощі серйозно шкодять зубам, тому їх потрібно вживати в міру. Справа в тому, що цукор сприяє появі карієсу, а також він підживлює бактерії, які впливають на запах з рота.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких напоях міститься багато цукру.