Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Властивості граната: чим корисний червоний фрукт для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Властивості граната: чим корисний червоний фрукт для організму

Гранат в народі називають «королівським» фруктом

5 березня 2020, 09:50 comments10093
Поділіться публікацією:
Властивості граната: чим корисний червоний фрукт для організму

В основі раціону обов'язково повинні бути фрукти і овочі, тому що в них міститься багато поживних елементів і речовин, необхідних для підтримки здоров'я. Особливе місце у цьому переліку відводиться гранату, адже він володіє рядом унікальних властивостей.

Цей яскраво-червоний фрукт багатий на антиоксиданти — біологічні активні речовини, які нейтралізують в організмі негативний вплив вільних радикалів, захищаючи від розвитку раку та інших захворювань.

Антиоксидантні властивості граната також дозволяють зміцнити імунну систему людини, тому "королівський" фрукт потрібно вживати в якості профілактики простудних захворювань. Ще гранат служить як ефективний жарознижуючий засіб.

Наукові дослідження доводять, що цей червоний фрукт допомагає уникнути інсультів, серцевих нападів та інших захворювань, пов'язаних з порушенням кровообігу і станом крові в організмі. Гранат розріджує кров і очищати її від "поганого" холестерину, стабілізуючи артеріальний тиск.

Відомо, що поліфеноли, які входять до складу продукту, позитивно впливають на показники вербальної і зорової пам'яті у людей середнього віку. Тому, гранат або його сік необхідно періодично включати в свій раціон (якщо відсутні медичні протипоказання).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому гранатовий сік потрібно пити цілий рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!