Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В основі раціону обов'язково повинні бути фрукти і овочі, тому що в них міститься багато поживних елементів і речовин, необхідних для підтримки здоров'я. Особливе місце у цьому переліку відводиться гранату, адже він володіє рядом унікальних властивостей.
Цей яскраво-червоний фрукт багатий на антиоксиданти — біологічні активні речовини, які нейтралізують в організмі негативний вплив вільних радикалів, захищаючи від розвитку раку та інших захворювань.
Антиоксидантні властивості граната також дозволяють зміцнити імунну систему людини, тому "королівський" фрукт потрібно вживати в якості профілактики простудних захворювань. Ще гранат служить як ефективний жарознижуючий засіб.
Наукові дослідження доводять, що цей червоний фрукт допомагає уникнути інсультів, серцевих нападів та інших захворювань, пов'язаних з порушенням кровообігу і станом крові в організмі. Гранат розріджує кров і очищати її від "поганого" холестерину, стабілізуючи артеріальний тиск.
Відомо, що поліфеноли, які входять до складу продукту, позитивно впливають на показники вербальної і зорової пам'яті у людей середнього віку. Тому, гранат або його сік необхідно періодично включати в свій раціон (якщо відсутні медичні протипоказання).
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому гранатовий сік потрібно пити цілий рік.
Новини партнерів
Новини