Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим корисні фініки і скільки їх треба їсти в день
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисні фініки і скільки їх треба їсти в день

Фініки - неймовірно поживний продукт

6 березня 2020, 10:40 comments17931
Поділіться публікацією:
Чим корисні фініки і скільки їх треба їсти в день

Плоди фінікової пальми високо цінують за їх унікальний смак і багатий поживний склад. Вчені кажуть, що щодня потрібно вживати по три фініка, тоді користь для здоров'я буде неоціненною. Про це повідомляє видання Woman.

Ці корисні плоди можна вживати у свіжому, сушеному і вареному вигляді. Півсклянки фініків забезпечують близько 14% добової потреби в калії, 8% в магнії і 10% в марганці. Вони також є відмінним джерелом вітаміну В6 (близько 24% добової норми на кожні ½ склянки плодів). Але медики кажуть, що досить з'їдати по три фініка в день і ви відразу ж помітите позитивні зміни.

Плоди фінікової пальми надзвичайно багаті на поживні речовини — вони є чудовим джерелом вітамінів А, В і С, а також мінералів: магнію, фосфору, кальцію, заліза, селену, цинку і міді. Крім того, фініки містять багато клітковини — до 8 грам. Ці плоди сприятливо діють на роботу травної системи, допомагаючи при запорах та інших порушеннях шлунково-кишкового тракту.

Крім того, до складу фініків входять потужні антиоксиданти — флавоноїди, каротиноїди і фенольна кислота, які захищають організм від багатьох захворювань, у тому числі і раку.

Також цей продукт відомий своїм позитивним впливом на серцево-судинну систему, оскільки здатний нормалізувати рівень холестерину в крові. Завдяки такому впливу на ліпідограму, фініки можуть знизити ризик розвитку атеросклерозу, інфаркту або інсульту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які сухофрукти допомагають зміцнити імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!