Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Цікаві факти про фрукти, які варто знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Цікаві факти про фрукти, які варто знати

Фрукти – хороша заміна цукру і шкідливих солодощів

12 березня 2020, 05:00 comments4422
Поділіться публікацією:
Цікаві факти про фрукти, які варто знати

У раціоні харчування важливе місце відводиться фруктам, адже вони збагачують наш організм вітамінами та цінними речовинами. Крім того, що вони дуже смачні, так ще й приносять неоціненну користь для здоров'я. Що ще варто знати про них?

Кращий час для споживання фруктів — ранок

У ранкові години наше тіло потребує великої кількості енергії для очищення і запуску метаболізму. А фрукти, на відміну від інших продуктів, швидше перетравлюються і абсорбуються організмом.

Їжте фрукти на голодний шлунок

Дієтологи кажуть, що фрукти краще їсти за кілька годин до прийому їжі. Якщо ви з'їсте яблуко або грушу відразу перед обідом, тоді можете відчути дискомфорт у шлунку. Справа в тому, що ферменти, які потрібні для перетравлення фруктів відрізняються від тих, які необхідні для перетравлення основної їжі.

Свіжі фрукти найкорисніші

Вживайте більше фруктів у свіжому вигляді, тому що при термічній обробці вони втрачають більшу частину поживних речовин. Обмежте в своєму меню різні варення і компоти, адже в них не так багато користі, як здається на перший погляд. І при цьому, вони містять велику кількість цукру і калорій.

Фрукти підвищують кислотно-лужний баланс

Нехай цитрусові, такі як лимон і грейпфрут здаються кислими, але в організмі вони виробляють лужний ефект. Так само, як і всі інші фрукти. Тому, якщо ви переживаєте про підвищену кислотність, то питання тут, швидше за все, не до фруктів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як впливають на організм червоні та помаранчеві фрукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!