Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Всі в дитинстві чули про те, що треба пити більше молока, тому що він робить наші кістки здоровими і міцними. Але з віком важливість вживання кальцію анітрохи не зменшилася, навпаки, навіть зросла. У яких же продуктах він міститься?
Броколі
Ця капуста володіє багатьма корисними для організму властивостями. Приміром, одна миска приготовленої брокколі забезпечує 6% від рекомендованої денної дози кальцію. Також цей продукт багатий на вітаміни, клітковину і фолієву кислоту.
Бок-чой
Це сорт китайської капусти, який містить багато корисних компонентів, серед яких і кальцій. Дослідники з'ясували, що бок-чой — єдиний рослинний продукт, який має високий рівень абсорбції цього елементу.
Сардина
В порції сардин знаходяться колосальні 888 міліграм кальцію. Єдине, про що вам потрібно пам'ятати, так це про те, що цю рибу краще їсти разом з кістками. Так доза корисної речовини буде вищою.
Біла квасоля
Однієї миски вареної квасолі буде достатньо, щоб забезпечити вам 13% від денної норми кальцію. Але в інших бобових культурах цього елемента значно менше.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які ознаки нестачі кальцію в організмі.
Новини партнерів
Новини