Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чай каркаде: в чому його користь для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чай каркаде: в чому його користь для організму

Цей чай ще називають «напоєм фараонів»

13 березня 2020, 14:15 comments5454
Поділіться публікацією:
Чай каркаде: в чому його користь для організму

Трав'яний чай яскраво-червоного кольору давно полюбили не тільки за приємний кисло-солодкий смак, але і за унікальні властивості, якими він володіє. У давні часи його вважали напоєм для обраних. Чим же так корисний каркаде?

Цей чай є національним єгипетським напоєм, але вже давно отримав широку популярність і на нашій території. Напій з суданської троянди надзвичайно смачний і прекрасно втамовує спрагу. У квітках цієї рослини міститься багато вітамінів, поживних речовин і органічних кислот, які роблять його прекрасним засобом для зміцнення імунної системи. Крім цього, каркаде має заспокійливий ефект, тому рекомендується при стресі і нервовому напруженні.

Відомо, що такий яскраво-червоний колір цей напій має завдяки антоціану — натуральному пігменту, який також володіє рядом корисних властивостей. Ця речовина знижує в крові рівень "поганого" холестерину, а також підвищує проникність стінок кровоносних судин.

Медики кажуть, що каркаде допомагає в боротьбі із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а ще покращує роботу печінки і сечостатевої системи.

Нарешті, варто відзначити, що цей трав'яний напій у гарячому вигляді підвищує тиск, а в холодному — заспокоює і знижує симптоми гіпертонії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який чай допоможе швидко очистити печінку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!