Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Овочі, які провокують дискомфорт у шлунку
commentss НОВИНИ Всі новини

Овочі, які провокують дискомфорт у шлунку

Деякі овочі может бути шкідливими

18 березня 2020, 05:00 comments9035
Поділіться публікацією:
Овочі, які провокують дискомфорт у шлунку

Незважаючи на те, що овочі — джерело цінних вітамінів і корисних речовин, деякі з них можуть спровокувати дискомфорт у шлунку. Медики склали список продуктів, якими краще не зловживати.

Боби

В цих овочах міститься багато цукру і клітковини, а таку комбінація організму перетравлювати досить складно. Такі продукти можуть викликати здуття і важкість у шлунку, а речовини, які входять до їх складу, перешкоджають всмоктуванню вітамінів та мінералів.

Броколі

Цей вид капусти містить рафінозу — трисахарид, який організм не може повністю засвоїти. Але цей процес можна полегшити, якщо в блюдо з брокколі додати лимонний сік — він полегшить і прискорить процес перетравлення.

Кукурудза

Цей овоч також потрапляє в список продуктів, які шкодять травній системі. У кукурудзі є особливий вид вуглеводів, який шлунково-кишковому тракту складно розщепити. А це, в свою чергу, призводить до різних проблем зі шлунком.

Гриби

Так само, як і у вище перерахованих продуктах, у грибах є рафіноза, яка негативно впливає на роботу травлення. Цей вид цукру призводить до здуття, підвищеного газоутворення і болі в животі.

Шпинат

Цей продукт краще не вживати в свіжому вигляді, тому що він містить багато клітковини, яка може викликати дискомфорт і больові відчуття в шлунку. Якщо хочете, можна приготувати з шпинату смузі, тоді користі буде більше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти помилково вважаються корисними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!