Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Незважаючи на те, що овочі — джерело цінних вітамінів і корисних речовин, деякі з них можуть спровокувати дискомфорт у шлунку. Медики склали список продуктів, якими краще не зловживати.
Боби
В цих овочах міститься багато цукру і клітковини, а таку комбінація організму перетравлювати досить складно. Такі продукти можуть викликати здуття і важкість у шлунку, а речовини, які входять до їх складу, перешкоджають всмоктуванню вітамінів та мінералів.
Броколі
Цей вид капусти містить рафінозу — трисахарид, який організм не може повністю засвоїти. Але цей процес можна полегшити, якщо в блюдо з брокколі додати лимонний сік — він полегшить і прискорить процес перетравлення.
Кукурудза
Цей овоч також потрапляє в список продуктів, які шкодять травній системі. У кукурудзі є особливий вид вуглеводів, який шлунково-кишковому тракту складно розщепити. А це, в свою чергу, призводить до різних проблем зі шлунком.
Гриби
Так само, як і у вище перерахованих продуктах, у грибах є рафіноза, яка негативно впливає на роботу травлення. Цей вид цукру призводить до здуття, підвищеного газоутворення і болі в животі.
Шпинат
Цей
продукт краще не вживати в свіжому вигляді, тому що він містить багато
клітковини, яка може викликати дискомфорт і больові відчуття в шлунку. Якщо
хочете, можна приготувати з шпинату смузі, тоді користі буде більше.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти помилково вважаються корисними.
Новини партнерів
Новини