Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дієтологи кажуть, що один пучок зелені містить багато вітамінів і поживних речовин, які допомагають підтримувати організм у тонусі. Крім цього, кожна зелень володіє своїми корисними властивостями.
Петрушка
Ця рослина багата вітамінами A, Д і C, а також фолієвою кислотою, магнієм і калієм. Петрушка — дуже популярна зелень, тому її прийнято додавати в безліч страв. Вона позитивно впливає на роботу нирок, діючи як сечогінний засіб. Крім цього, петрушка знімає набряклість, запобігає розвитку онкологічних захворювань і покращує зір.
Кріп
Гілочки свіжого кропу містять багато вітаміну С, який потрібен організму для зміцнення імунітету, а також для захисту від шкідливого впливу вільних радикалів. Це рослина покращує кровопостачання, запобігаючи серцевим проблемам, а ще підтримує роботу травної системи і володіє заспокійливим ефектом.
Селера
До складу селери входить багато цінних вітамінів і мікроелементів, особливо у ньому багато магнію, який позитивно впливає на нервову систему, позбавляючи від депресивного стану. Також селера уповільнює розвиток патологічних запальних процесів в організмі, знімає набряки і підтримує здоров'я нирок.
Кінза
Ця рослина, завдяки своєму складу, допомагає поліпшити травлення, особливо при виразці шлунка. Ще кінза корисна для серця, тому що нормалізує роботу цього органу і очищає судини.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка зелень продовжує молодість.
Новини партнерів
Новини