Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як волоські горіхи впливають на рівень холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Як волоські горіхи впливають на рівень холестерину

Волоські горіхи містять безліч вітамінів

20 березня 2020, 10:30 comments11003
Поділіться публікацією:
Як волоські горіхи впливають на рівень холестерину

Ні для кого не секрет, що горіхи володіють цілям рядом унікальних властивостей, тому повинні з'являтися в раціоні регулярно. Нещодавно німецькі медики з'ясували, що волоські горіхи позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи.

Вчені з Мюнхена довели, що цей вид горіхів знижує рівень "поганого" холестерину в крові на 7 відсотків. Але пізніше дослідники вирішили з'ясувати, чи впливає на цей ефект зміна раціону харчування, зокрема відмова від шкідливої їжі.

В експерименті взяли участь 200 добровольців у віці 63 років. Їх розділили на три групи. Перша і друга група щодня вживала 40 грам горіхів, але в раціоні першої скоротили споживання жирів, а в другій — жирів і вуглеводів. Третій групі взагалі не давали волоських горіхів.

В результаті дослідження з'ясувалося, що жменя горіхів в день позитивно впливає на травну систему і знижує показники "поганого" холестерину, який небезпечний для судин. При цьому, поліпшення в організмі не залежали від раціону харчування, а саме від вживання цих плодів.

Відомо також, що волоські горіхи містять омега-3 і альфа-лінолеву жирні кислоти (АЛК), які мають протизапальну дію і можуть запобігати утворенню патологічних тромбів. Дослідження показують, що у людей, які дотримуються дієти з високим вмістом АЛК, ризик серцевого нападу зменшується на 50 відсотків.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який горіх захистить від вірусних інфекцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!