Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти харчування, на яких не можна економити
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти харчування, на яких не можна економити

Іноді потрібно скорочувати витрати, в тому числі за рахунок харчування

25 березня 2020, 09:30 comments24525
Поділіться публікацією:
Продукти харчування, на яких не можна економити

Економити сімейний бюджет намагаються всі і це похвально. Але якщо одні продукти можна замінити недорогими аналогами, без шкоди для організму, то є й інша категорія продуктів, на яких економити не можна, щоб не поплатитися здоров'ям.

М'ясо

Дієтологи не радять замінювати м'ясо на сосиски і напівфабрикати, адже вони містять багато шкідливих добавок і не несуть організму ніякої харчової цінності. Якщо ціни на яловичину або свинину дуже "кусаються", тоді перейдіть на м'ясо курки або індички. У його складі менше жирів, воно смачне й поживне. Пам'ятайте, що м'ясо рекомендують їсти по системі "день через день", тобто чергувати вживання птиці або яловичини з продуктами, які містять білок. Таким чином ви збережете і бюджет, і своє здоров'я.

Молоко

Краще проходьте повз, якщо бачите дешеве молоко. Справа в тому, що виробники можуть додавати рослинні жири і чимось розбавити його, а значить ви піддаєте свій організм ризику. Бували випадки, коли в дешевому молоці знаходили паличкоподібні бактерії. Так, дорогі продукти теж можуть підробити, але як правило, низька ціна цілком відповідає якості.

Сир

Не замінюйте сир дешевими аналогами. У магазинах ви часто можете побачити сирний продукт, який набагато дешевше, ніж натуральний. Але різниця не тільки в ціні, а й в складі. Сирний продукт готують з немолочного жиру, який при обробці стає хімічно активним і завдає шкоди здоров'ю. Краще купуйте не часто, зате натуральний сир.

Солодощі

Є люди, які не можуть відмовитися від солодощів. Але економити на них не можна, адже дешеві цукерки і солодощі містять багато шкідливих добавок. В результаті їх вживання можуть розвинутися захворювання, в тому числі ожиріння і цироз. Натуральний десерт повинен бути приготований на основі вершкового масла, а взагалі, краще готуйте солодощі дому, в інтернеті є багато смачних і корисних рецептів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти ідеально поєднуються один з одним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!