Стало відомо, які продукти підробляють найчастіше

На жаль, навіть сама звична їжа може виявитися підробкою

На прилавках магазинів можна знайти багато фальсифікованих продуктів, які є не просто дешевими аналогами, а товарами, які здатні нашкодити здоров'ю. До яких продуктів варто придивитися уважніше?

Зелений горошок

Ці плоди стручкової рослини ми часто додаємо в страви, адже вони смачні і поживні. Однак, ми ризикуємо купити підробку. Фальсифікований горох роблять з соєвих бобів, які за допомогою барвника стають зеленого кольору. А щоб продукт не протух, як консервант додається метабісульфіт натрію. Краще всього, купуйте горошок у перевірених виробників і пам'ятайте, що його надто насичений і неприродний колір вказує на вміст барвника.

Кориця

Ці популярні прянощі також дуже часто підробляють. Замість натурального продукту ви можете купити дешевий аналог - касію, регулярне вживання якої є небезпечним для організму. До її складу входять речовини, які ушкоджують печінку і нирки. Пам'ятайте, що палички кориці більш крихкі і світлі, а касія - яскраво-коричневого кольору і досить жорстка.

Червона ікра

Цей продукт справжній лідер по підробкам. Найчастіше у магазинах можна зустріти ікру, зроблену з желатину, харчових барвників, морських водоростей, білкових продуктів, ароматизаторів і смачних добавок. Але відрізнити оригінал все ж можливо. В першу чергу, справжня червона ікра не буде липнути до зубів, а всі ікринки будуть однакового розміру, без пошкоджень та тріщин. Також оригінал не володіє різким запахом.

Кава

У підроблену кави можуть входити не тільки мелені зерна, але і горіхова шкаралупа, жолуді, цикорій та інші домішки. Визначити натуральний продукт можна по терміну придатності. Якщо він не перевищує 2 років, значить його можна купувати. Якщо ж на упаковці немає дати, тоді придивіться до порошку - він повинен бути сухим і однієї консистенції. Якщо є кристали або крупиці іншого кольору - це фальсифікат.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на яких продуктах харчування не можна економити.