Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Правила харчування, які ми постійно порушуємо
commentss НОВИНИ Всі новини

Правила харчування, які ми постійно порушуємо

Багато хто цими правилами нехтує щодня

27 березня 2020, 09:40 comments3122
Поділіться публікацією:
Правила харчування, які ми постійно порушуємо

Харчування має бути здоровим і правильно збалансованим, але крім цього, велику увагу варто приділяти і тому, як ми їмо. Нешкідливі, на перший погляд, звички можуть негативно впливати на наше травлення.

Відмова від сніданку

Запам'ятайте раз і назавжди, що сніданок не можна пропускати! Навіть, якщо ви на дієті, адже ранкові калорії не перетворюються в жир. Цей прийом їжі необхідний організму, щоб підвищити його бадьорість, витривалість і надати енергії.

Їжа після фізичних навантажень

Після активного тренування почекайте 20-30 хвилин перш, ніж приступити до трапези. При ігноруванні цього правила їжа буде погано засвоюватися і може виникнути дискомфорт у шлунку. Також не варто займатися спортом відразу після прийому їжі, краще годину почекати.

Їжа поспіхом

Багато людей постійно кудись поспішають, тому не встигають ні нормально поснідати, ні пообідати. Але їжа поспіхом ні до чого хорошого не призводить, тому побережіть своє здоров'я. Не поспішайте, адже їжу потрібно ретельно пережовувати: чим дрібніше будуть шматочки, тим легше шлунку їх перетравити.

Їжа перед телевізором

Їсти перед телевізором або ноутбуком давно стало нормою. Але мозок не захоплений процесом поглинання їжі, а тим, що бачить на екрані. Звідси — переїдання, проблеми з шлунком, зайва вага та інші порушення.

Відпочинок після їжі

Після ситної вечері дуже хочеться прилягти на диван і перепочити, але цього робити не можна. У такому положенні шлунковий сік, кислота і їжа можуть потрапити в стравохід і викликати печію. Крім того, така звичка може викликати зайву вагу. Краще почекайте 20 хвилин, а ще краще прогуляйтеся на свіжому повітрі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які правила харчування допоможуть уникнути хвороб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!