Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ознаки, які вказують на те, що ви їсте багато солі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ознаки, які вказують на те, що ви їсте багато солі

Сіль — це досить суперечливий продукт

27 березня 2020, 15:45 comments3020
Поділіться публікацією:
Ознаки, які вказують на те, що ви їсте багато солі

Сіль корисна для організму тільки у визначеній кількості, адже її надлишок серйозно підриває здоров'я і призводить до неприємних наслідків. На жаль, до складу багатьох продуктів входить велика кількість солі і це викликає погіршення самопочуття. Так, при яких ознаках, її варто обмежити в раціоні?

Постійне відчуття спраги

Сіль є основним джерелом натрію, який у великих кількостях викликає у людини гостре відчуття спраги. Цей симптом складно не помітити, адже кожен хоч раз в житті з ним стикався. Постарайтеся контролювати свій водний баланс, навіть якщо не налягаєте на солені продукти, адже вода приводить в норму всі процеси організму.

Набряклість

Це ще одна неприємна ознака, яка вказує на надлишок солі. Виникає набряклість через те, що сіль затримує в організмі рідину, провокуючи дисбаланс. Якщо помітили такий симптом, відразу ж виключіть з меню солону їжу і пийте багато води, щоб баланс нормалізувався.

Головний біль

Якщо у вас почала часто боліти голова, то причина може бути не тільки в атмосферному тиску, а й у великій кількості натрію в організмі. Цей елемент провокує розширення кровоносних судин в головному мозку, викликаючи больові відчуття.

Не йде зайва вага

Позбутися від зайвих кілограмів не просто, особливо, якщо не дотримуватися основних правил харчування. У першу чергу, зверніть увагу на продукти, які ви вживаєте — якщо в них багато солі, тоді всі фізичні тренування марні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим можна замінити сіль у раціоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!