Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дослідники з Данії з'ясували, який сніданок не тільки покращує травлення, але і знижує ризик розвитку серцевих проблем. Про це повідомляє видання Medikforum.
Вчені провели експеримент, участь в якому взяли 55 тисяч добровольців у віці 50-55 років. Одні з них вживали вранці яєчню зі скибочками білого хліба і йогурт, а інші — вівсяну кашу. За станом здоров'я учасників спостерігали 13 років. За час експерименту у 2260 осіб трапився інсульт. Вчені визначили, що у добровольців, які воліли снідати вівсяною кашею ризик інсульту був нижчим, порівняно з іншими учасниками.
Дослідники стверджують, що користь для здоров'я приносить тільки натуральна каша, а ось продукт швидкого приготування не несе ніякої живильної цінності організму.
До речі, користь вівсянки полягає в тому, що складні вуглеводи забезпечують організм людини бадьорістю і енергією до самого вечора. Вівсянка служить джерелом важливих вітамінів, мінералів і волокон. Вона багата антиоксидантами, омега-3 і фолієвою кислотою. На відміну від інших зернових культур, овес не містить глютену.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в який час найкраще снідати.
Новини партнерів
Новини