Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка каша на сніданок знизить ризик інсульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка каша на сніданок знизить ризик інсульту

Ця каша включена в систему здорового харчування

30 березня 2020, 10:15 comments12349
Поділіться публікацією:
Яка каша на сніданок знизить ризик інсульту

Дослідники з Данії з'ясували, який сніданок не тільки покращує травлення, але і знижує ризик розвитку серцевих проблем. Про це повідомляє видання Medikforum.

Вчені провели експеримент, участь в якому взяли 55 тисяч добровольців у віці 50-55 років. Одні з них вживали вранці яєчню зі скибочками білого хліба і йогурт, а інші — вівсяну кашу. За станом здоров'я учасників спостерігали 13 років. За час експерименту у 2260 осіб трапився інсульт. Вчені визначили, що у добровольців, які воліли снідати вівсяною кашею ризик інсульту був нижчим, порівняно з іншими учасниками.

Дослідники стверджують, що користь для здоров'я приносить тільки натуральна каша, а ось продукт швидкого приготування не несе ніякої живильної цінності організму.

До речі, користь вівсянки полягає в тому, що складні вуглеводи забезпечують організм людини бадьорістю і енергією до самого вечора. Вівсянка служить джерелом важливих вітамінів, мінералів і волокон. Вона багата антиоксидантами, омега-3 і фолієвою кислотою. На відміну від інших зернових культур, овес не містить глютену.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в який час найкраще снідати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!