Які продукти обов'язково повинні бути на кожній кухні

Дізнайтеся, яким продуктам варто віддати перевагу

У гонитві за красою і здоров'ям ми все частіше віддаємо перевагу модним екзотичним продуктам, забуваючи, що в базових інгредієнтах не менше користі. Якщо навчитися правильно поєднувати навіть найпростіші продукти, то можна чудово збалансувати раціон, зробити його смачним і різноманітним.

Мед

Це продукт, який легко замінить цукор в улюблених десертах і стане відмінною основою корисних соусів і заправок. Крім того, мед допоможе вам відновити сили після тривалих фізичних чи розумових навантажень і впоратися з першими ознаками застуди.

Банани

Невипадково банани — улюблені фрукти всіх спортсменів. Вони багаті калієм, а також містять клітковину і вуглеводи. Такий склад допомагає швидко відновити сили і підбадьоритися. Їх можна використовувати в якості корисного перекусу, готувати з ними випічку або додавати у каші і йогурти.

Темний шоколад

Поспішаємо порадувати всіх ласунів і сказати, що гіркий шоколад не обов'язково виключати з раціону під час дієти. Навіть навпаки, пара шматочків цих ласощі заповнять добову дозу магнію і заліза, так що балуйте себе з користю для організму.

Свіжа зелень

Яку б зелень ви не вибрали — кріп або петрушку, базилік або кінзу — це урізноманітнює будь-яку страву, робить її смак більш насиченим і цікавим. Крім того, свіжа зелень багата вітамінами і антиоксидантами, так що обов'язково додайте її в свій повсякденний раціон.

Часник

Часник надає будь-якій страві особливий смак, відтіняючи і доповнюючи основні інгредієнти. Але краще його не терти, а просто розчавлювати ножем і залишати на 5-10 хвилин, перш ніж додавати в їжу. Так всі його цінні властивості максимально розкриються, і ви отримаєте ще більше вітамінів і корисних речовин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти корисні для легень.