Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Помилки, які ми часто робимо під час сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Помилки, які ми часто робимо під час сніданку

Щільний сніданок – заряд бадьорості на цілий день

1 квітня 2020, 09:20 comments5874
Поділіться публікацією:
Помилки, які ми часто робимо під час сніданку

Мабуть, кожен знає, наскільки ранковий прийом їжі важливий для організму. Саме від сніданку залежить наш настрій, самопочуття і продуктивність. Однак, багато хто не приділяє цьому належної уваги і робить помилки, які зводять нанівець всю користь ранкової трапези.

Не п'єте воду

Запам'ятайте раз і назавжди, що після пробудження необхідно випити склянку звичайної питної води, щоб "розбудити" травний тракт і запустити обмінні процеси. Така ранкова звичка допоможе сніданку легше переваритися, а жир не буде відкладатися на боках. Особливо це правило стосується любителів кави, адже підбадьорливий напій сприяє зневодненню.

Їсте тільки вуглеводи

Сніданок повинен бути правильно збалансованим. Необхідно, щоб у ньому були присутні як вуглеводи, так і білки, і жири, тоді його користь для організму буде неоціненною. Якщо ж ранкова трапеза складається тільки з овочів і фруктів, тоді відчуття насичення пройде дуже швидко і можуть спостерігатися коливання цукру в крові.

Їсте випічку

Вранці хочеться побалувати себе чимось смачненьким, наприклад, круасаном або пончиком, але пам'ятайте, що такий сніданок приносить мінімум користі і масу калорій, які можуть позначитися на вашій фігурі. Крім цього, така їжа не додасть вам сил і енергії на весь день.

Неправильно п'єте соки

Дієтологи кажуть, що фреші і соки бажано пити за півгодини до прийому їжі. Їх не можна вживати на голодний шлунок, тому що вони можуть роздратувати слизову оболонку і викликати дискомфорт у шлунку.

Поспішаєте

Плануйте свій ранок так, щоб у вас було достатньо часу для нормального сніданку. Пам'ятайте, що їжу потрібно ретельно пережовувати, інакше вона буде навантажувати шлунок, а кишечник не зможе "взяти" з неї поживні речовини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!