Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що їсти для покращення роботи мозку і пам'яті
commentss НОВИНИ Всі новини

Що їсти для покращення роботи мозку і пам'яті

Ці продукти сприяють активній роботі мозку

3 квітня 2020, 16:20 comments3547
Поділіться публікацією:
Що їсти для покращення роботи мозку і пам'яті

Бувають ситуації, коли продуктивність починає різко падати і ви відчуваєте, що не можете зосередитися на поставлених завданнях. У таких випадках варто влаштувати невеликий відпочинок і перекусити певними продуктами.

Поліпшити роботу мозку та пам'яті допоможе правильно збалансований раціон харчування, адже наш головний мозок дуже потребує корисних речовин.

Якщо хочете бути бадьорими і енергійними весь день, тоді не пропускайте сніданок. Ранковий прийом їжі дозволяє покращувати працездатність на 30%. Енергію на весь день подарують злакові – вівсяна каша або злакові пластівці з фруктами і овочами. Вони покращують роботу мозку і допомагають протистояти стресам.

Також пийте звичайну воду (без газу) на протязі дня. Вона відповідає за всі процеси в нашому організмі, а її дефіцит призводить до втоми, приступів голоду і дратівливості.

Крім цього, відмовтеся тамувати голод на роботі швидкими вуглеводами (булочки, пиріжки та гамбургери) і швидкорозчинною вермішеллю. Від них лише зайві кілограми на боках і загострення гастриту. З солодощів краще запастися горіхами, сухофруктами, медом, вівсяними пластівцями і чорним шоколадом.

Для обіднього перекусу використовуйте страви з нежирних сортів риби і м'яса — вони дають відчуття ситості на довгий час і підвищують швидкість реакції. Краще віддавати перевагу запеченим стравам, а смажені жирні котлети або биточки – важкі для травлення, така їжа незабаром викличе бажання поспати, а не працювати.

Брокколі та інші види капусти, а також різні салати обов'язково мають бути у вашому меню. Це не тільки заряд вітамінів, але і захист від розвитку гастриту і виразки шлунка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що їсти, щоб мати здорові ясна і зуби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!