Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дослідники
з'ясували, що чай корисний для організму лише в тому випадку, якщо його вживати
протягом години після заварювання. Якщо напій стоїть довше — він шкодить
здоров'ю.
Багато
людей заварюють чай на день-два вперед і не бачать в такій звичці нічого
страшного. Насправді ж, смакові якості напою змінюються — він втрачає
свій смак, а також вітаміни і корисні речовини, які потрібні організму.
В
чаї, який стоїть добу або більше відбувається зміни, які не можна помітити. Речовини, які входять до складу напою, починають окислюватися, а
значить всі корисні речовини йдуть і створюється сприятливе середовище для
розмноження бактерій. Якщо на поверхні чай утворилася плівка — пити його в жодному разі не можна. Ця плівка ускладнює травний процес і
обволікує стінки внутрішніх органів, провокуючи розлади шлунка.
Крім того, що вчорашній чай несе загрозу для здоров'я, експерти також не рекомендують заварювати напій по кілька разів. Наприклад, при другому заварюванні чай втрачають 50% вітамінів і корисних мінералів, а при третьому — 70%.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто додавати в чай молоко.
Новини партнерів
Новини