Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти небезпечно їсти у великих кількостях
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти небезпечно їсти у великих кількостях

Навіть корисні продукти можуть нашкодити здоров'ю

7 квітня 2020, 09:35 comments2695
Поділіться публікацією:
Які продукти небезпечно їсти у великих кількостях

Харчування має бути правильно збалансованим, а значить варто дотримуватися норм у споживанні певних продуктів. Якщо їх ігнорувати, то замість очікуваної користі, організму буде завдана шкода. Якими продуктами зловживати не можна?

Лимон

Незважаючи на те, що лимон — джерело цінних вітамінів і речовин, його часте споживання може призвести до серйозних проблем. Так, цей фрукт зміцнює імунітет і позитивно діє на серцево-судинну систему, але через кислоти, які міститься в ньому, може постраждати шлунково-кишковий тракт. Лимон у великих кількостях подразнює слизову і може спровокувати біль у животі, а також пошкодити зубну емаль.

Морква

Цей коренеплід повинен регулярно з'являтися в раціоні, адже він дуже корисний для організму. Але його також варто споживати з розумом (2-3 шт. в день). Справа в тому, що морква містить багато бета-каротину, який може накопичуватися у верхніх шарах шкіри і призвести до надлишкової пігментації. Шкірні покриви починають набувати характерний жовтий відтінок. Для здоров'я це не небезпечно, але і приємного в цьому мало.

Бразильський горіх

Цей вид горіха дуже багатий на селен — елемент, який бере активну участь в обміні речовин. Але варто дотримуватися норми споживання, яка становить 1-3 горіха на добу. У складі цього продукту є і радій, а їм зловживати не варто.

Кава

Пам'ятайте, що в день можна випивати не більше 2-х чашок напою, тоді він буде приносити користь організму. Якщо ж ви перевищуєте дози кофеїну, то готуйтеся до проблем травної та серцево-судинної систем, а також до головного болю і безсоння.

Вода

Безумовно, вода — найкращий засіб для виведення токсинів і нормалізації роботи організму. Але при цьому вона здатна знижувати концентрацію натрію та калію в крові і тим самим призводити до електролітного дисбалансу організму. А в особливо важких випадках це може стати причиною водної інтоксикації. І найчастіше така проблема спостерігається у спортсменів, любителів голодування. Тому пийте в день не більше 2-3 літрів води.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти містять найбільше корисних речовин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!