Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які овочі допоможуть зміцнити імунну систему
commentss НОВИНИ Всі новини

Які овочі допоможуть зміцнити імунну систему

Овочі містять багато вітамінів і корисних мікроелементів

9 квітня 2020, 03:25 comments3636
Поділіться публікацією:
Які овочі допоможуть зміцнити імунну систему

Зміцнити захисні сили імунної системи можна за допомогою правильно збалансованого харчування. У щоденному раціоні обов'язково повинні бути овочі, адже вони багаті на вітаміни та корисні речовини. Але на які саме продукти варто звернути увагу?

Часник

Цей продукт містить цінний аліцин, який трансформується в органосульфіди, які запобігають збою в клітинах при їх розмноженні. Тобто, це самий справжній продукт для зниження ризику виникнення ракових пухлин. А ще завдяки часнику ви можете боротися з катарактою, інсультом, чистити судини і не боятися простудних захворювань.

Фіолетова цибуля

У цій цибулі також є аліцин, а ще антоціани і кверцитин, які допомогають в боротьбі з раковими клітинами. Червону цибулю можна і потрібно вживати гіпертонікам, а ще вона, незважаючи на свій незвичайний колір, більш гіпоалергенний продукт, ніж його ріпчастий або салатний побратим. В червоній цибулі багато цинку, а значить, у вас є шанси зробити організм невразливим до застуд.

Буряк

Багато хто забуває про те, що буряк — джерело заліза, а значить його можна і потрібно їсти разом з печінкою, гречкою і гранатом, які традиційно вважаються основою раціону при залізодефіцитній анемії. У буряках багато клітковини, яка поліпшує роботу травної системи. А ще цей продукт підтримує імунну систему, захищаючи організм від бактерій та інфекцій всіх типів.

Солодкий перець

У складі цього овоча багато антиоксидантів. Солодкий перець має протизапальну і бактерицидну дію. Він також чистить кров від токсинів і показаний в період відновлення після отруєнь.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як краще їсти куркуму для підвищення імунітету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!