Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів без цукру, які заряджають енергією
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів без цукру, які заряджають енергією

Надлишок цукру може привести до неприємних наслідків

9 квітня 2020, 09:50 comments2233
Поділіться публікацією:
П'ять продуктів без цукру, які заряджають енергією

Цукор — це хімічна речовина, яку ми регулярно вживаємо в їжу для поліпшення смаку. Коли його рівень в крові підвищується, ми відчуваємо заряд енергії та бадьорості, які потрібні нам для продуктивного дня. Однак надлишок цукру може стати не тільки причиною зайвої ваги, але і багатьох захворювань. Як бути?

Насправді, цукор життєво необхідний нашому організму, але тільки в певних кількостях. Повністю відмовитися від нього не вийде, а ось обмежити в раціоні цілком можливо. Наприклад, якщо ви хочете зарядитися енергією, то не обов'язково їсти солодощі, адже існують продукти, які з легкістю допоможуть вам у цьому.

М'ясо

У цьому продукті відсутній цукор. Але зате є багато білків, вуглеводів, вітамінів і корисних речовин, які сприятливо діють на роботу організму. Для людей, які ведуть активний спосіб життя, м'ясо — незамінний продукт. Він позитивно впливає на кровоносну і нервову системи, а також зміцнює імунітет.

Сир

У день рекомендується вживати приблизно 100 грам сиру. Цього достатньо, щоб підвищити заряд енергії, а також збагатити організм білком, кальцієм та іншими вітамінами. Не у всіх сортів сиру вміст цукру дорівнює нулю, тому варто уважно поставитися до вибору цього продукту.

Риба

Ні для кого не секрет, що риба — цінне джерело поліненасичених жирних кислот омега-3, які грають в організмі дуже важливу роль. Завдяки своєму складу, риба позитивно діє на серцево-судинну і нервову системи, знижує рівень "поганого" холестерину в крові, покращує обмін речовин і стимулює розумову активність.

Морепродукти

Ці продукти не містять цукру, але це не робить їх менш смачними і корисними. Морські делікатеси багаті на вітаміни, омега-3 жирні кислоти та інші речовини, які підтримують роботу всього організму.

Паста

З макаронними виробами потрібно бути обережнішими. Дієтологи кажуть, що у складі пасти є цукри, але вони складні, а не прості вуглеводи. Тобто, вони засвоюються повільніше, тому дарують енергію і відчуття ситості на довгий час. Перевагу потрібно віддавати сортам грубого помелу — вони найбільш корисні і поживні. У такий пасті багато цінних речовин і амінокислот, які приносять організму багато користі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим замінити цукор з користю для здоров'я і фігури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!