Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Корисний цілком: які фрукти корисно їсти з насінням
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисний цілком: які фрукти корисно їсти з насінням

Не поспішайте викидати насіння від фруктів

9 квітня 2020, 12:30 comments1927
Поділіться публікацією:
Корисний цілком: які фрукти корисно їсти з насінням

Фруктові насіння вважаються побічним продуктом, який без жалю викидають у відро для сміття. Однак фахівці в області правильного харчування сходяться на думці, що далеко не з усім насінням варто так легко прощатися. Деякі з них — справжнє джерело корисних речовин, які важко знайти в інших продуктах.

Кавунове насіння

Кавуни потрібно їсти разом з насінням. У цих чорних зернятках знайдеться цинк, клітковина, залізо, олеїнова і лінолієва кислоти. Всі ці речовини служать на благо краси вашої шкіри, нігтів та волосся.

Лимонні кісточки

Якщо ви любите чай з лимоном, то подрібніть фрукт на блендері разом з кісточками і додайте чайну ложку суміші в чай, щоб він придбав насичений цитрусовий смак. Теж саме стосується і домашньої випічки з лимоном — не варто ретельно очищати фрукт від насіння. В них міститься природне знеболююче — саліцилова кислота, яка володіє протизапальними властивостями.

Насіння ківі

Зазвичай цей фрукт їдять разом з насінням, проте, не зайвим буде дізнатися і про їх користь. Ці маленькі чорні зернятка — джерело вітаміну Е і насичених жирних кислот, зокрема, Омега-3. Ці речовини боються з підвищеним холестерином, поганим настроєм у жінок і знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Кісточка авокадо

Навряд чи вам коли-небудь спадало на думку їсти насіннячко від авокадо. Однак, подрібнивши його в кавомолці, ви можете збагатити раціон калієм, розчинними волокнами і антиоксидантами, зміцнити імунітет і знизити тиск.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як впливають на організм червоні і помаранчеві фрукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!