Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Фруктові насіння вважаються побічним продуктом, який без жалю викидають у відро для сміття. Однак фахівці в області правильного харчування сходяться на думці, що далеко не з усім насінням варто так легко прощатися. Деякі з них — справжнє джерело корисних речовин, які важко знайти в інших продуктах.
Кавунове насіння
Кавуни потрібно їсти разом з насінням. У цих чорних зернятках знайдеться цинк, клітковина, залізо, олеїнова і лінолієва кислоти. Всі ці речовини служать на благо краси вашої шкіри, нігтів та волосся.
Лимонні кісточки
Якщо ви любите чай з лимоном, то подрібніть фрукт на блендері разом з кісточками і додайте чайну ложку суміші в чай, щоб він придбав насичений цитрусовий смак. Теж саме стосується і домашньої випічки з лимоном — не варто ретельно очищати фрукт від насіння. В них міститься природне знеболююче — саліцилова кислота, яка володіє протизапальними властивостями.
Насіння ківі
Зазвичай цей фрукт їдять разом з насінням, проте, не зайвим буде дізнатися і про їх користь. Ці маленькі чорні зернятка — джерело вітаміну Е і насичених жирних кислот, зокрема, Омега-3. Ці речовини боються з підвищеним холестерином, поганим настроєм у жінок і знижують ризик серцево-судинних захворювань.
Кісточка авокадо
Навряд чи вам коли-небудь спадало на думку їсти насіннячко від авокадо. Однак, подрібнивши його в кавомолці, ви можете збагатити раціон калієм, розчинними волокнами і антиоксидантами, зміцнити імунітет і знизити тиск.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як впливають на організм червоні і помаранчеві фрукти.
Новини партнерів
Новини