Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Зберігаємо вітаміни: які овочі готувати не потрібно
commentss НОВИНИ Всі новини

Зберігаємо вітаміни: які овочі готувати не потрібно

Сирі овочі набагато корисніші, ніж приготовлені

11 квітня 2020, 03:25 comments2452
Поділіться публікацією:
 Зберігаємо вітаміни: які овочі готувати не потрібно

Овочі — це джерело вітамінів, амінокислот і корисних мікроелементів, яких регулярно потребує наш організм. Але багато овочів не люблять вогню і пару, тому під час готування їх харчова цінність різко знижується. Які продукти краще вживати сирими?

Дієтологи кажуть, що буряк в процесі варіння втрачає майже 40% фолієвої кислоти, без якої неможливо уявити собі харчування вагітної жінки або раціон людей, у яких є онкологічні захворювання. А помідори, нехай і зберігають корисний лікопін, але позбавляються від 80% цінного калію, цинку і магнію, які в ряді випадків набагато важливіші для нашого організму, ніж антиоксиданти.

Болгарський перець потрібно їсти сирим, тому що цей овоч не переносить температуру. Вже через три хвилин варіння він втрачає 70% вітаміну С. Теж саме відбувається і з часником, але крім вітаміну С з нього зникає РР і представники групи В. Так що, роблячи смачне лечо, не перестарайтеся з термічною обробкою, інакше крім смаку ви не отримаєте ніякої користі.

Брокколі і спаржу також краще вживати сирими. Хоча це складно уявити. В крайньому випадку — півсирими, проваривши або приготувавши на пару не довше 5 хвилин. Інакше, крім "зеленого" смаку і клітковини ви не отримаєте ніяких вітамінів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, за допомогою яких овочів можна зміцнити імунну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!