Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Шоколад, чилі та ще 3 способи прискорити обмін речовин
commentss НОВИНИ Всі новини

Шоколад, чилі та ще 3 способи прискорити обмін речовин

Прискорений обмін речовин допомагає швидше схуднути

16 квітня 2020, 11:30 comments1419
Поділіться публікацією:
Шоколад, чилі та ще 3 способи прискорити обмін речовин

Привести фігуру в порядок і позбутися від зайвих кілограмів можна за рахунок правильного харчування. Щоб організм активніше перетворював їжу в енергію, а не в запаси жиру, варто прискорити метаболізм. Які ж методи можуть допомогти в цьому?

Додайте в раціон чорний шоколад

Віддайте перевагу гіркому шоколаду, в складі якого не менше 60-70% какао-бобів. У день з'їдайте 50 г, такої кількості ласощів досить, щоб нормалізувати чутливість клітин до інсуліну. У результаті організм активніше переробляє їжу в енергію, а не жир.

Приправте їжу

Перець чилі, гострі спеції, куркума вважаються прянощами, здатними розігнати метаболізм. Однак для помітного ефекту потрібно буде використовувати їх регулярно, віддаючи все-таки перевагу легким, а не багатих жирами стравам.

Відмовтеся від різких стрибків ваги

Всупереч поширеній думці, програми швидкої втрати ваги не прискорюють, а в підсумку, навпаки, уповільнюють обмін речовин. Тому замість різкого переходу до голодування краще поступово змінювати своє меню, зрушуючи акцент у бік вітамінних овочів і багатого білками м'яса.

Дихайте повними грудьми

Останні дослідження підтвердили: глибоке дихання сприяє збагаченню крові киснем. Останній активно бере участь в переробці їжі, включаючи жири і цукор.

Вийдіть із "зомбі"-режиму

Чим більше людина піддається нервовій напрузі і стресу, чим швидше набирає вагу. При такому напруженому способі життя обмін речовин сповільнюється, щоб економити сили і енергію. Тому важливо забезпечити собі хороший відпочинок, повноцінний сон і займатися справою, яка приносить позитивні емоції.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які фактори уповільнюють метаболізм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!