Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Про лікувальні властивості меду відомо давно. Цей продукт зміцнює імунітет і в цілому позитивно впливає на роботу всього організму. А в кулінарії його використовують в якості підсолоджувача та ароматизатора. Але є ще кілька властивостей меду, про які ви могли не знати.
Мед допомагає зберігати продукти свіжими
Якщо ви думаєте, що мед додають у випічку лише для аромату і солодкуватості, то помиляєтеся. Виявляється, мед в кулінарії часто використовують для того, щоб зберегти продукт свіжим довше. У меду є властивість утримувати воду, і тому випічка довше не черствіє. Крім того, мед зберігає свіжість абсолютно усіх продуктів, в які його додали.
Мед сприяє утворення хрусткої скоринки на м'ясі
Якщо в маринад для приготування м'яса додати пару ложок меду, то на м'ясі при випіканні утворюється тонка хрустка скоринка. Правда — це на любителя, тому що вона трохи сладкувата.
Мед розм'якшує м'ясо
Додавання меду в маринад при готуванні м'яса не тільки сприяє утворенню скоринки, але і допомагає м'ясу стати м'якше. Мед чудово поєднується з соєвим соусом, оцтом, імбиром, часником, кардамоном і цедрою апельсина.
Мед допомагає склеювати шари тортів і часточки тістечок
Таку властивість меду, як липкість, багато господинь використовують для того, щоб склеїти часточки тістечок або, наприклад, половинки солодких горішків. Також він незамінний при приготуванні "Мурашника" і пахлави.
Мед відтіняє гостроту смаку
Мед можна сміливо додавати в гострі соуси. Завдяки такому експерименту, смак соусу стає більш насиченим, в ньому з'являються нові солодкуваті ноти.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які маски для обличчя можна приготувати на основі меду.
Новини партнерів
Новини