Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять властивостей меду, про які ви не здогадувались
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять властивостей меду, про які ви не здогадувались

Мед містить близько 300 речовин і зольних елементів

17 квітня 2020, 03:25 comments4850
Поділіться публікацією:
П'ять властивостей меду, про які ви не здогадувались

Про лікувальні властивості меду відомо давно. Цей продукт зміцнює імунітет і в цілому позитивно впливає на роботу всього організму. А в кулінарії його використовують в якості підсолоджувача та ароматизатора. Але є ще кілька властивостей меду, про які ви могли не знати.

Мед допомагає зберігати продукти свіжими

Якщо ви думаєте, що мед додають у випічку лише для  аромату і солодкуватості, то помиляєтеся. Виявляється, мед в кулінарії часто використовують для того, щоб зберегти продукт свіжим довше. У меду є властивість утримувати воду, і тому випічка довше не черствіє. Крім того, мед зберігає свіжість абсолютно усіх продуктів, в які його додали.

Мед сприяє утворення хрусткої скоринки на м'ясі

Якщо в маринад для приготування м'яса додати пару ложок меду, то на м'ясі при випіканні утворюється тонка хрустка скоринка. Правда — це на любителя, тому що вона трохи сладкувата.

Мед розм'якшує м'ясо

Додавання меду в маринад при готуванні м'яса не тільки сприяє утворенню скоринки, але і допомагає м'ясу стати м'якше. Мед чудово поєднується з соєвим соусом, оцтом, імбиром, часником, кардамоном і цедрою апельсина.

Мед допомагає склеювати шари тортів і часточки тістечок

Таку властивість меду, як липкість, багато господинь використовують для того, щоб склеїти часточки тістечок або, наприклад, половинки солодких горішків. Також він незамінний при приготуванні "Мурашника" і пахлави.

Мед відтіняє гостроту смаку

Мед можна сміливо додавати в гострі соуси. Завдяки такому експерименту, смак соусу стає більш насиченим, в ньому з'являються нові солодкуваті ноти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які маски для обличчя можна приготувати на основі меду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!