При яких захворюваннях не можна пити кефір
Мало хто знає, що кефір не такий вже й нешкідливий
Кисломолочні продукти дуже корисні, тому повинні періодично з'являтися в нашому раціоні. Одним з них є кефір, який багатий кальцієм, калієм, фосфором, вітамінами групи В. Але кожен продукт має і свої протипоказання. Кому краще відмовитися від вживання кефіру?
Медики стверджують, що цей молочний продукт позитивно діє на травну систему, тому що містить пробіотики (корисні бактерії), які покращують мікрофлору кишечника. Краще всього вибирати кефір 2,5% жирності, тому що в ньому збережені всі корисні речовини і пити його варто у другій половині дня, щоб кальцій легше засвоювався.
Але медики не рекомендують пити кефір людям, які страждають виразкою шлунка, панкреатитом, печією і тим, у кого підвищена кислотність шлунка і непереносимість лактози. Але навіть при відсутності цих проблем, важливо не переборщити з "дозою" кефіру, вживаючи його щодня. Він може призвести до надлишку насичених жирів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких хвороб захищає журавлина.