logo_ukra

Coinspot 04.07.2020

BTC/USD

9159.88

ETH/USD

229.27

LTC/USD

42.06

НБУ 04.07.2020

USD/UAH

27.35

EUR/UAH

30.60

RUB/UAH

0.38

comment

Рубрики

comment

МЕНЮ

Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Головні правила великоднього столу: як не нашкодити здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні правила великоднього столу: як не нашкодити здоров'ю

Великодній святковий стіл - справжнє випробування для шлунка

18 квітня 2020, 10:20 comments1317
Головні правила великоднього столу: як не нашкодити здоров'ю

Багато людей дотримувалися Великого посту, який починається за сім тижнів до Христового Воскресіння. Скоро вони зможуть повернутися до звичних продуктів, від яких довелося на якийсь час відмовитися. Для того, щоб уберегти організм від стресу, потрібно виходити з посту поступово. Що важливо враховувати?

Правильний вихід з посту настільки ж важливий, як і вхід, так як семитижневе утримання від продуктів тваринного походження перебудовують ШКТ на інший режим роботи. Чим суворіше і триваліше дотримання посту, тим більший проміжок часу знадобиться для переходу на звичайний раціон. Помилкою багатьох людей є нестриманість в їжі у перший же день виходу з посту. Якщо до цього додати ще хоча б невелику порцію алкоголю, то наслідки для здоров'я можуть бути самими непередбачуваними.

Щоб цього не сталося, існує кілька правил, рекомендованих фахівцями, які допоможуть м'яко, поступово і без шкоди для здоров'я вийти з посту.

Тепла вода

Перш ніж приступити до трапези, необхідно випити дві склянки теплої води. Завдяки цьому, по-перше, шлунок буде підготовлений до прийняття більш важкої їжі, по-друге, вода заповнить частину його простору, тому відчуття насичення настане значно швидше.

Кисломолочна продукція

Рекомендується виходити з посту за допомогою кисломолочних продуктів. Для цього чудово можуть підійти сир, йогурт, кефір – вони зможуть безболісно підготувати організм до прийняття більш важких для переварювання продуктів тваринного походження.

Поступове повернення до м'ясних продуктів

Не захоплюйтеся відразу смаженим м'ясом та ковбасними виробами, щоб не викликати дискомфорт у шлунку. Повернення до таких страв слід починати з продуктів, приготованих на пару. А краще всього віддати перевагу пісному виду м'яса, ніж жирним його сортам.

Почуття міри

Після довгого утримання від улюблених продуктів, хочеться спробувати все і відразу, але необхідно знати почуття міри, щоб не нашкодити здоров'ю. За час посту організм звик до рослинної їжі, яка легше засвоюється, тому перехід до тваринних жирів не повинен бути різким. Із святкового столу краще вставати з легким відчуттям голоду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати сирну паску.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!