Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які небезпечно купувати в магазині
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які небезпечно купувати в магазині

Перед купівлею цих продуктів слід двічі подумати

18 квітня 2020, 11:20 comments3104
Поділіться публікацією:
Названо продукти, які небезпечно купувати в магазині

Купувати продукти в супермаркетах — швидко і зручно, але якість деяких товарів може виявитися не такою, як ви очікуєте. Які продукти краще обходити стороною?

Заморожені овочі та ягоди

Краще морозьте їх вдома самостійно. Для магазину головне продати свою продукцію, тому заморожені овочі і ягоди можуть заморожувати по кілька разів поспіль. Крім цього, вони втрачають свої корисні вітаміни та мікроелементи. Фактично, користь від них виходить нульова.

Крупи на вагу

Як мінімум, це не гігієнічно. А також не варто забувати про те, що в крупах на вагу знайти жуків або з'їсти крупу, яка містить в собі пил — цілком звична справа. Віддайте перевагу крупам в упаковках.

Кулінарія

Вже не одне розслідування готових страв з кулінарії довело: роблять їх найчастіше в повній антисанітарії. Не все розкуповують в перший день, тому є ризик купити прострочене блюдо. А покупні салати з майонезом — це ще й чудова можливість отруїтися.

Горіхи

Як у випадку і з крупами, горіхи краще брати запаковані. Чому так? Горіхи мають великий термін придатності і можуть стояти на полицях продуктових магазинах досить довгий час, стаючи несвіжими і втрачаючи свої корисні властивості. Під впливом світла і тепла вони можуть поступово окислювати свої жири, що в результаті робить з них потужний концентрат канцерогенів.

Ковбаса

У складі ковбасних виробів знаходяться нітрити, які у кишечнику перетворюються в канцерогени нітрозаміни. Крім цього, в ковбасах міститься канцероген бензпірен. Вчені довели, що найчастіше ковбасні вироби є причиною розвитку ракових пухлин.

Мелені спеції

Їх легко розбавити більш дешевими добавками. Наприклад, замість кориці часто продають касію, замість шафрану — сафлор (чорнобривці). Купуйте спеції в зернах і меліть їх самі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти обов'язково повинні бути на кожній кухні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!