Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чотири правила харчування при проблемній шкірі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири правила харчування при проблемній шкірі

Якість шкіри безпосередньо залежить від якості харчування

20 квітня 2020, 16:10 comments2136
Поділіться публікацією:
Чотири правила харчування при проблемній шкірі

Догляд за шкірою повинен бути правильним і регулярним. Якщо ви страждаєте від акне — проблему треба вирішувати комплексно, проконсультувавшись з косметологом, дерматологом і ендокринологом. Але важливе значення в цій ситуації має і правильно збалансоване харчування, адже за допомогою деяких продуктів можна поліпшити стан шкіри.

Більше корисних жирів

До корисних відносяться жирні молочні продукти, авокадо, жирна риба, горіхи, оливкове масло. Ці продукти дозволять вашій шкірі бути зволоженою. З корисними жирами робота сальних залоз прийде в норму — значить буде менше вугрів і запалень, шкіра стане чистішою.

Менше вуглеводів

Цукор провокує запальні процеси в організмі. Якщо ваша шкіра і так схильна до запалень, то надлишок цукру швидко виявиться на ній. Відповідно, з раціону потрібно виключити кондитерські вироби з доданим цукром.

Менше гострих спецій та кави

На жаль, кава теж здатна зробити вашу шкіру більш жирною і покритою акне. Спеції варто замінити на ті, в яких немає гостроти. Також бажано мінімізувати додавання солі.

Більше вітамінів В, С і Е

Багато вітаміну С є в чорній смородині, капусті, болгарському перці, цитрусових. Вітаміни групи В містяться в бобових (сочевиця, квасоля, моя), сухофруктах, моркві, яйцях, помідорах та яловичині. Ці вітаміни сприяють очищенню організму від шкідливих речовин, які його засмічують аж до шкіри.

Вітамін Е можна знайти в листових овочах, авокадо, горіхах, насінні, яєчному жовтку. Він допомагає шкірі ставитися еластичною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички сильно старять шкіру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!