Головна Новини Здоров'я дієта і харчування "Нелегкий перекус": дієтологи розповіли, чому не можна втамовувати голод
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нелегкий перекус": дієтологи розповіли, чому не можна втамовувати голод

Ми вибрали ТОП-5 небажаних перекусів серед тих, які лікарі настійно не рекомендують вживати між основними прийомами їжі

23 квітня 2020, 04:49 comments3954
Поділіться публікацією:
"Нелегкий перекус": дієтологи розповіли, чому не можна втамовувати голод

Звичка вгамовувати легкий голод різними легкими снеками цілком нормальна і не несе в собі загрози для нашого здоров'я і стрункості. Головне розібратися, що саме ви маєте намір відправити в шлунок, коли до обіду ще не менше години, а вечеря давно пройшла, хоча спати ви не збираєтеся.

Отже, дієтологи назвали п'ятірку найпопулярніших перекусів, які варто відсунути в сторону і не дражнити свій апетит.

Попкорн

Виявляється, попкорн — один з небагатьох фаст-фуд продуктів, від яких дієтологи не рекомендують відмовлятися навіть тим, хто сидить на суворій дієті. Це відмінний спосіб заповнити дефіцит вуглеводів без шкоди для фігури: адже в середній порції попкорну міститься всього 30 калорій. Але тільки в тому випадку, якщо цей попкорн не містить ніяких підсолоджувачів, ароматизаторів та інших добавок — а цього, на жаль, неможливо гарантувати у випадку з готовим продуктом.

Продукти з висівками

Булочки з висівками, каші, мюслі — все це може здатися гарною ідеєю, але тільки в тому випадку, якщо ви готуєте їх самі, а не купуєте готові суміші: магазинні суміші злаків можуть коштувати вам 300 калорій за порцію — приблизно стільки ж, скільки жирний пончик з цукровим сиропом. Вся справа в тому, що у багато магазинні мюслі і випічку додають занадто багато масла і жирів, а також натрію — і все це, зрозуміло, позначається на фігурі і здоров'я далеко не кращим чином.

Як не дивно... моркву

Так, так, ви не помилилися. Високий вміст сахарози робить такий простий продукт як морква небезпечною для нашої фігури, особливо якщо їсти в необмежених кількостях. Тому одна, ну максимум дві штучки в день — а більше ні-ні!

Овочеві чіпси

Не всі однаково корисні овочі, і, чесно кажучи, готові овочеві чіпси до власне овочів мають дуже невелике відношення: як правило, до складу продукту входить досить багато додаткових речовин, які зводять нанівець всю користь сушеної моркви або капусти. Краще їсти овочі свіжими, але якщо раптом ви любите чіпси, то приготуйте їх самі — так ви принаймні будете впевнені, що в них не міститься нічого, крім власне овочів і оливкової олії.

Злакові батончики

Безпечні тільки ті, які ви приготуєте самі — у всіх інших часто міститься меляса, цукровий сироп, шоколадна глазур і інші інгредієнти, які зводять нанівець всю користь злаків і горіхів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про легенів перекуси між їжею, які не тільки не матимуть шкоди, але ще й принесуть реальну користь нашому організму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!