Продукти-"вітамінні бомби" для підтримки імунітету

Ці продукти необхідно частіше включати в раціон

Ситуація, яка склалася з коронавірусом змусила людей більш уважно ставитися до особистої гігієни і цінувати здоров'я. У період пандемії важливо дотримуватися правильного раціону харчування, адже саме зараз організм особливо потребує вітамінів і корисних речовин.

Німецький дієтолог назвала продукти, які необхідно вживати для зміцнення імунної системи, тому що вони є справжніми "вітамінними бомбами". Що це за продукти?

Шпинат

Це один з найпопулярніших і поживних видів овочевої зелені. Шпинат багатий на вітаміни та цінні мікроелементи, зокрема залізо. У складі цієї рослини є антиоксиданти, які допомагають у боротьбі проти раку і хронічних захворювань.

Морква

Цей оранжевий овоч - справжнє джерело вітамінів і корисних речовин. У моркві багато бета-каротину, який позитивно впливає на зір і стан шкіри. Також цей овоч має антиоксидантну дію, тому захищає імунну систему від різних вірусів і бактерій.

Риба

Додавайте в свій раціон рибу частіше, в ній багато цинку, фосфору, кальцію і селену. Ці речовини відіграють важливу роль у підтримці імунітету.

Картопля

Цей простий і бюджетний продукт, який часто з'являється на наших столах, також визнаний "вітамінною бомбою". Картопля багата на вітамін С, калій і речовини-електроліти, які підвищують захисні функції імунної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички харчування послаблюють імунну систему.