Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Іноді буває лінь розігрівати деякі страви перед споживанням, і ми їмо їх холодними, не підозрюючи, як це може нашкодити здоров'ю. Вчені визначили кілька продуктів, які бажано розігрівати перед вживанням.
Жирні м'ясні страви
У твердому вигляді холодне м'ясо, наприклад, з такої важкої для шлунка страви як плов, буде довго перетравлюватися і з високою ймовірністю викличе проблеми з травленням.
Холодна вода + їжа
Деякі дослідники вважають, що якщо запивати їжу холодною водою, це сповільнить роботу травної системи. Також холодна вода перешкоджає переробці жирів з їжі, які під її впливом стають більш щільними і не розчиняються.
Червоне м'ясо
Цей виду м'яса в цілому важко перетравлюється організмом. А в холодному вигляді це відбувається ще складніше. М'ясо може проходити з шлунка в тонкий кишечник, не переварившись до кінця. В кишечник потрапляють бактерії, його робота порушується, м'ясо так і не засвоюється належним чином до того ж заважає засвоєнню інших продуктів.
Суп на бульйоні
Перші страви, які приготовані на основі бульйону, містять багато тваринних жирів. Щоб організм міг їх швидко і без негативних наслідків переробити, страва повинна бути розігрітою, а жир — розтопленим.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти небезпечно їсти у великих кількостях.
Новини партнерів
Новини