Про які три хвороби може говорити зайва вага

Ці хвороби не варто ігнорувати

Багато людей скаржаться на проблему зайвої ваги. І не завжди це пов'язано з неправильним харчуванням і сидячим способом життя. Насправді, зайва вага може вказувати на куди більш серйозні проблеми.

Гіпотиреоз

Недостатня кількість гормонів щитовидної залози — дуже поширена хвороба. У 2020 році від неї страждає кожна восьма жінка. Вага збільшується через те, що щитовидка регулює метаболізм. Коли в її роботі відбувається збій, то і обмін речовин сповільнюється. Якщо ви постійно відчуваєте втому, швидко стомлюєтеся, працюєте повільніше, ніж зазвичай, крім того вас стала турбувати сухість шкіри, набряклість, випадіння волосся, ламкість нігтів, негайно зверніться до лікаря.

Полікістоз яєчників

Це захворювання таке ж поширене, як і гіпотиреоз. Воно може бути наслідком захворювань ендокринної системи, хронічних запалень і навіть онкології. Частіше всього понад 40% жінок стикаються з таким побічним ефектом, як ожиріння. Локалізується жир зазвичай на животі або талії. Основні ознаки полікістозу: порушення менструального циклу, підвищення чоловічих гормонів (і, як наслідок, підвищене оволосіння), мігрень.

Нерегулярний сон

Відсутність режиму сну загрожує уповільненням метаболізму. Організму просто необхідно брати десь енергію для нормального існування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як спалити зайвий жир на стегнах.