Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Більшість людей навіть не замислюється про те, як правильно поєднувати страви з напоями. Адже правильно підібраний напій збагачує смак і аромат страви, а ось неправильний, навпаки, може зіпсувати все враження від трапези. Як же правильно комбінувати чай і каву з їжею?
Чорний чай
Він володіє яскравим смаком і букетом. Ось чому чорні чаї вимагають такої ж яскравої і насиченої їжі — наприклад, пряних і гострих м'ясних страв. Крім того, чорний чай відмінно підходить для солодкої здоби.
З легкими десертами краще всього поєднуються фруктові чорні чаї (як правило, це цейлонські і індійські сорти): їх гіркуватий і виражений післясмак вдало підкреслює солодкість продуктів.
Зелений чай
Зелені чаї "делікатніше" чорних: їх тонкий смак і аромат легко перебити, тому страви з багатим смаковим букетом їм категорично не підходять.
Так, сорти з трав'янисто-свіжим смаком (такі, як маття, сенча) добре комбінуються з морепродуктами і овочевими салатами. Ароматизовані (жасминовий, женьшеневий, фруктовий) ідеальні з легкими стравами з курки, овочами, підсмаженими тостами і сендвічами, але тільки не з солодощами.
Кава
Одна з найбільш безпрограшних комбінацій — кава і шоколад (особливо латте і рістретто). Так, бразильські сорти відмінно гармонують з темним шоколадом, а гватемальські — з шоколадними тортами. Білий шоколад особливо гарний у компанії з колумбійською кавою, а молочний поєднується практично з будь-яким напоєм.
Що стосується інших десертів, то кенійська кава прекрасна з ягодами, колумбійська і гватемальська — з булочками з корицею, мексиканська — з мафінами. Ну а для круасанів можна сміливо вибирати будь-який кавовий сорт.
Любителям гастрономічних експериментів сподобається комбінація кави з сирами (особливо горіхові щільні сорти — еспресо, Перу і Бразилія), з франкфуртскими сосисками і беконом, а також з гострими і пряними стравами.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно поєднувати вино і сир.
Новини партнерів
Новини