Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно поєднувати чай і каву з їжею
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно поєднувати чай і каву з їжею

Вино — не єдиний напій, який потрібно правильно поєднувати з їжею

27 квітня 2020, 10:40 comments5590
Поділіться публікацією:
Як правильно поєднувати чай і каву з їжею

Більшість людей навіть не замислюється про те, як правильно поєднувати страви з напоями. Адже правильно підібраний напій збагачує смак і аромат страви, а ось неправильний, навпаки, може зіпсувати все враження від трапези. Як же правильно комбінувати чай і каву з їжею?

Чорний чай

Він володіє яскравим смаком і букетом. Ось чому чорні чаї вимагають такої ж яскравої і насиченої їжі — наприклад, пряних і гострих м'ясних страв. Крім того, чорний чай відмінно підходить для солодкої здоби.

З легкими десертами краще всього поєднуються фруктові чорні чаї (як правило, це цейлонські і індійські сорти): їх гіркуватий і виражений післясмак вдало підкреслює солодкість продуктів.

Зелений чай

Зелені чаї "делікатніше" чорних: їх тонкий смак і аромат легко перебити, тому страви з багатим смаковим букетом їм категорично не підходять.

Так, сорти з трав'янисто-свіжим смаком (такі, як маття, сенча) добре комбінуються з морепродуктами і овочевими салатами. Ароматизовані (жасминовий, женьшеневий, фруктовий) ідеальні з легкими стравами з курки, овочами, підсмаженими тостами і сендвічами, але тільки не з солодощами.

Кава

Одна з найбільш безпрограшних комбінацій — кава і шоколад (особливо латте і рістретто). Так, бразильські сорти відмінно гармонують з темним шоколадом, а гватемальські — з шоколадними тортами. Білий шоколад особливо гарний у компанії з колумбійською кавою, а молочний поєднується практично з будь-яким напоєм.

Що стосується інших десертів, то кенійська кава прекрасна з ягодами, колумбійська і гватемальська — з булочками з корицею, мексиканська — з мафінами. Ну а для круасанів можна сміливо вибирати будь-який кавовий сорт.

Любителям гастрономічних експериментів сподобається комбінація кави з сирами (особливо горіхові щільні сорти — еспресо, Перу і Бразилія), з франкфуртскими сосисками і беконом, а також з гострими і пряними стравами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно поєднувати вино і сир.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!