Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не можна їсти під час стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не можна їсти під час стресу

У період стресу організму доводиться несолодко

27 квітня 2020, 19:30 comments3111
Поділіться публікацією:
Які продукти не можна їсти під час стресу

Багато людей під час стресу і нервового напруження починають їсти "на автоматі", а це призводить до психологічної залежності і зайвих кілограм. Є продукти, які позитивно впливають на нервову систему і підвищують настрій, а є продукти, які навпаки, посилюють ситуацію. Від чого варто відмовитися під час стресу?

Кава

Цей напій стимулює роботу нервової системи, але якщо ви вже "на взводі", то додаткова порція кави остаточно розвіє вашу концентрацію. А неможливість зосередитися посилить стрес.

Продукти з простих вуглеводів

Солодка газована вода, будь-які солодощі, випічка, хліб, макарони — все це викликає коливання цукру в крові. У підсумку після нетривалого заспокоєння і піднесеного настрою у вас буде ще більший занепад сил.

Алкоголь

Давно відомо, що алкоголь не вирішує проблеми, а створює їх. Якщо ви точно впевнені, що зупинитеся після келиха вина і спокійно підете спати — це один варіант. Але якщо є підозра, що ви будете позбавлятися від стресу "до останнього", а потім ще комусь писати, дзвонити або приймати доленосні рішення — то краще навіть не починати. Інакше на ранок у вас буде в рази більше проблем і приводів для стресу.

Жирне м'ясо

Воно погано перетравлюється, важко осідає в шлунку. В результаті вас долає лінь, не хочеться рухатися, а це накладається на стрес і підсилює його, особливо якщо у вас багато термінових справ або проблем.

Ковбаса, соуси, чіпси та інші снеки

У цих продуктах дуже багато підсилювачів смаку, ароматизаторів, солі, цукру. З'їли трохи- а хочеться ще і ще. У підсумку ви з'їсте багато таких шкідливих продуктів, намагаючись забити ними свій стрес.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають впоратися зі стресом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!