Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які трави додати в чай, щоб зміцнити здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Які трави додати в чай, щоб зміцнити здоров'я

Ці трави зроблять чай смачнішим, ароматнішим і кориснішим

28 квітня 2020, 10:20 comments11734
Поділіться публікацією:
Які трави додати в чай, щоб зміцнити здоров'я

Одним з найпопулярніших напоїв у світі є чай, тому що він володіє приємним смаком і ароматом. Але якщо ви хочете зробити його більш корисним, тоді додайте до нього щіпку трав — вони передадуть напою свої корисні мікроелементи і вітаміни. Які саме трави допоможуть зміцнити здоров'я?

М'ята

Запашні листочки м'яти мають заспокійливу дію. Крім того, м'ята охолоджує, тому чай з цієї ароматної травичкою — ідеальний варіант для спекотного літнього дня. Взимку м'ята теж корисна: вона допомагає збити температуру під час застуди або грипу, знімає головний біль і має знеболюючу дію.

Шавлій

У цій траві багато антиоксидантів, які сприяють виведенню вільних радикалів з організму і перешкоджають розвитку онкологічних захворювань і хвороб серця. Регулярне вживання чаю з листям та квіточками шавлії сприяє уповільненню процесів старіння в організмі і стимулює розумову діяльність.

Жасмін

Запашний жасмин стимулює роботу мозку і надає освіжаючу дію. Інший корисний ефект квітки — тонізуючий: якщо відчуваєте занепад сил і хронічну втому, неодмінно додайте в чай квіточки підбадьорливої рослини. А ще напій корисний при гіпотензії і відсутності апетиту.

Звіробій

Чай зі звіробоєм — справжній еліксир здоров'я. Напій є прекрасним антидепресантом, відновлює гормональний баланс у жінок, стимулює розумову діяльність, допомагає при застудах, а також при виразках і гастритах зі зниженою кислотністю.

Ромашка

Як відомо, ромашковий чай чудово заспокоює, але він корисний не тільки цим: напій зміцнює імунітет, знімає запалення та усуває спазми в шлунку, а також полегшує менструальний біль у жінок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто обов'язково спробувати гречаний чай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!