Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Корисні продукти, які «любить» підшлункова залоза
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисні продукти, які «любить» підшлункова залоза

Підшлункова залоза — один з головних учасників процесу травлення

1 травня 2020, 03:25 comments7311
Поділіться публікацією:
Корисні продукти, які «любить» підшлункова залоза

Багато людей часто скаржаться на запалення підшлункової залози, яке виникає в результаті неправильного харчування. Ігнорувати це захворювання не варто, адже воно може придбати гостру, а потім і хронічну форму. Уникнути подібних проблем можна за допомогою здорового раціону. На які продукти варто звернути особливу увагу?

Куркума

Це не просто спеція, яка додає стравам пікантний смак і приємний аромат. Куркума володіє багатьма корисними властивостями, тому що містить у великій кількості вітаміни, цінні речовини і антиоксиданти. Вона знижує ризик утворення жовчних каменів, які призводять до запалення підшлункової залози.

Гречка

Цей продукт повинен регулярно з'являтися в раціоні, якщо ви скаржитеся на проблеми з підшлунковою залозою У складі гречки є клітковина, білки, вітаміни, які роблять її незамінним продуктом для травної системи. Злак засвоюється в організмі краще і простіше важких, жирних м'ясних продуктів.

Шпинат

Ця рослина вважається однією з найбільш популярних і корисних. Вчені довели, що раціон, в якому присутній шпинат та інші овочі, знижає ризик появи раку підшлункової залози.

Броколі

Цей овоч багатий на апігенін — поліфенол, який захищає підшлункову залозу від патогенного впливу. Брокколі багата на вітаміни, кальцій, залізо і клітковину, які покращують роботу травлення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають поліпшити стан суглобів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!