Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей часто скаржаться на запалення підшлункової залози, яке виникає в результаті неправильного харчування. Ігнорувати це захворювання не варто, адже воно може придбати гостру, а потім і хронічну форму. Уникнути подібних проблем можна за допомогою здорового раціону. На які продукти варто звернути особливу увагу?
Куркума
Це не просто спеція, яка додає стравам пікантний смак і приємний аромат. Куркума володіє багатьма корисними властивостями, тому що містить у великій кількості вітаміни, цінні речовини і антиоксиданти. Вона знижує ризик утворення жовчних каменів, які призводять до запалення підшлункової залози.
Гречка
Цей продукт повинен регулярно з'являтися в раціоні, якщо ви скаржитеся на проблеми з підшлунковою залозою У складі гречки є клітковина, білки, вітаміни, які роблять її незамінним продуктом для травної системи. Злак засвоюється в організмі краще і простіше важких, жирних м'ясних продуктів.
Шпинат
Ця рослина вважається однією з найбільш популярних і корисних. Вчені довели, що раціон, в якому присутній шпинат та інші овочі, знижає ризик появи раку підшлункової залози.
Броколі
Цей овоч багатий на апігенін — поліфенол, який захищає підшлункову залозу від патогенного впливу. Брокколі багата на вітаміни, кальцій, залізо і клітковину, які покращують роботу травлення.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають поліпшити стан суглобів.
Новини партнерів
Новини