Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які не слід їсти щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які не слід їсти щодня

Не всі улюблені продукти можна їсти кожен день

5 травня 2020, 09:35 comments2367
Поділіться публікацією:
Продукти, які не слід їсти щодня

Раціон харчування має бути різноманітним і правильно збалансованим. Є продукти, які дуже корисні для організму, але вживати їх щодня не рекомендується, тому що при регулярному вживанні вони можуть нашкодити. Що це за продукти?

Червоне м'ясо

М'ясо — це найцінніше джерело тваринного білка, який потрібен для формування м'язів, кісток скелета і зв'язок. Однак при регулярному поїданні такого продукту ризик розвитку злоякісних утворень різко зростає. І у особливій групі ризику стоять саме любителі шашлику і м'ясних страв, приготованих на грилі. Такий спосіб приготування хоч і знижує калорійність готової страви, але при цьому і провокує зростання ароматичних вуглеводнів і гетероциклічних амінів, які і відповідають за розвиток ракових клітин.

Шпинат

Цей продукт є незамінним джерелом органічних кислот, вітамінів і мінералів, насичених і ненасичених жирних кислот, харчових волокон. Але є в шпинаті і прихована небезпека у вигляді щавлевої кислоти, яка може спровокувати утворення каменів у нирках, та в цілому негативно відбитися на роботі сечовидільної системи.

Випічка і здоба

Якщо їсти щодня борошняні вироби, можна заробити цукровий діабет і захворювання серцево-судинної системи. Велика кількість в харчуванні білого хліба, булочок і пиріжків призводить до підвищеної сонливості і зниження працездатності.

Яйця

Незважаючи на багатий склад, їсти яйця кожен день небажано. Вся справа в тому, що в складі яєчного жовтка міститься велика кількість холестерину, який провокує розвиток атеросклерозу судин. А особливо від щоденного поїдання яєць варто відмовитися літнім людям. Для них норма — це 1-2 яйця в тиждень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти "любить" підшлункова залоза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!