Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Раціон харчування має бути різноманітним і правильно збалансованим. Є продукти, які дуже корисні для організму, але вживати їх щодня не рекомендується, тому що при регулярному вживанні вони можуть нашкодити. Що це за продукти?
Червоне м'ясо
М'ясо — це найцінніше джерело тваринного білка, який потрібен для формування м'язів, кісток скелета і зв'язок. Однак при регулярному поїданні такого продукту ризик розвитку злоякісних утворень різко зростає. І у особливій групі ризику стоять саме любителі шашлику і м'ясних страв, приготованих на грилі. Такий спосіб приготування хоч і знижує калорійність готової страви, але при цьому і провокує зростання ароматичних вуглеводнів і гетероциклічних амінів, які і відповідають за розвиток ракових клітин.
Шпинат
Цей продукт є незамінним джерелом органічних кислот, вітамінів і мінералів, насичених і ненасичених жирних кислот, харчових волокон. Але є в шпинаті і прихована небезпека у вигляді щавлевої кислоти, яка може спровокувати утворення каменів у нирках, та в цілому негативно відбитися на роботі сечовидільної системи.
Випічка і здоба
Якщо їсти щодня борошняні вироби, можна заробити цукровий діабет і захворювання серцево-судинної системи. Велика кількість в харчуванні білого хліба, булочок і пиріжків призводить до підвищеної сонливості і зниження працездатності.
Яйця
Незважаючи на багатий склад, їсти яйця кожен день небажано. Вся справа в тому, що в складі яєчного жовтка міститься велика кількість холестерину, який провокує розвиток атеросклерозу судин. А особливо від щоденного поїдання яєць варто відмовитися літнім людям. Для них норма — це 1-2 яйця в тиждень.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти "любить" підшлункова залоза.
Новини партнерів
Новини