Продукти, які обов'язково потрібно їсти разом

Від цих продуктів можна отримати максимум користі

Якщо хочете бути здоровими і гарними, тоді навчіться правильно формувати свій раціон харчування. Не всі продукти можна поєднувати один з одним, тому що в тандемі вони завдають шкоди організму. Але є і ті продукти, які обов'язково потрібно вживати разом, щоб вони принесли максимум користі. Що це за продукти?

Помідори + оливкова олія

Готуєте салат з помідорів? Обов'язково додайте в список інгредієнтів оливкову олію. В томатах міститься багато лікопіну - потужного антиоксиданту. Він відповідає не тільки за червоний пігмент улюбленого овоча, але і знижує ризик виникнення і розвитку онкології. Найкраще лікопін засвоюється при розчиненні в жирах. Для цих цілей краще всього використовувати саме оливкову олію.

Яблука + гіркий шоколад

Є такі солодощі, які можна вживати без найменших докорів сумління. Наприклад, яблука у гіркому шоколаді. У яблуках міститься кверцетин, а в гіркому шоколаді — катехіни. Разом ці речовини зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність і перешкоджають утворенню тромбів.

Помідори брокколі

Американські вчені провели експерименти на тваринах і прийшли до цікавих висновків. Якщо раціон на 10% складається з брокколі і на 10% — з томатів, ризик виникнення і розвитку онкології знижується на 52%. Окремо брокколі і томати такі вражаючі результати не показували.

Куркума + чорний перець

Дивовижний мікс являють собою куркума і чорний перець. Використовуйте таке поєднання приправ як можна частіше, щоб підвищити захисні сили організму, зміцнити імунітет, м'яко очистити організм і поліпшити роботу травної системи.

Цільнозернові + ріпчаста цибуля

Цільнозернові продукти багаті цинком і залізом. Щоб ці мінерали краще засвоїлися організмом, варто доповнити їх сірою - вона руйнує зв'язки в цих речовинах, які заважають їм всмоктуватися в кров і потрапляти в важливі органи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не можна їсти кожен день.