Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому потрібно включити брюссельську капусту в раціон
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому потрібно включити брюссельську капусту в раціон

Брюссельська капуста - важливе джерело вітамінів А і С

8 травня 2020, 17:45 comments1893
Поділіться публікацією:
Чому потрібно включити брюссельську капусту в раціон

Раціон харчування повинен бути правильно збалансованим, щоб організм у достатній кількості отримував цінні речовини і мікроелементи. Брюссельську капусту бажано частіше включати в своє меню, тому що вона захищає організм від розвитку багатьох захворювань. У чому ж її користь?

В першу чергу, цей вид капусти багатий на білки, дієтичне волокно, рибофлавін, тіамін, калій, кальцій, магній і фосфор. Брюссельська капуста є відмінним джерело вітамінів А і С, що робить її одним з найбільш цінних продуктів.

Вживання цього овоча сприяє гарному травленню і зменшенню прояви печії. Кожні 100 грам брюссельської капусти містять 3,8 грам клітковини, що допомагає запобігти запорам.

Корисні властивості цього виду капусти відбиваються і на здоров'я судин. Зокрема, включивши цей дар природи в свій раціон, можна захистити організм від відкладень холестерину на стінках артерій. Найбільш корисно для серця їсти овоч без додавання олії, сиру і приправ.

Брюссельська капуста багата лютеїном. Саме ця речовина підвищує гостроту зору і перешкоджає пошкодженю клітковини, яка виникають з віком. А  бета-каротин — потужний антиоксидант, який міститься в капусті, збільшує об'єм легенів, знижуючи тим самим ризик розвитку вірусних інфекцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисна морська капуста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!