Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Раціон харчування повинен бути правильно збалансованим, щоб організм у достатній кількості отримував цінні речовини і мікроелементи. Брюссельську капусту бажано частіше включати в своє меню, тому що вона захищає організм від розвитку багатьох захворювань. У чому ж її користь?
В першу чергу, цей вид капусти багатий на білки, дієтичне волокно, рибофлавін, тіамін, калій, кальцій, магній і фосфор. Брюссельська капуста є відмінним джерело вітамінів А і С, що робить її одним з найбільш цінних продуктів.
Вживання цього овоча сприяє гарному травленню і зменшенню прояви печії. Кожні 100 грам брюссельської капусти містять 3,8 грам клітковини, що допомагає запобігти запорам.
Корисні властивості цього виду капусти відбиваються і на здоров'я судин. Зокрема, включивши цей дар природи в свій раціон, можна захистити організм від відкладень холестерину на стінках артерій. Найбільш корисно для серця їсти овоч без додавання олії, сиру і приправ.
Брюссельська капуста багата лютеїном. Саме ця речовина підвищує гостроту зору і перешкоджає пошкодженю клітковини, яка виникають з віком. А бета-каротин — потужний антиоксидант, який міститься в капусті, збільшує об'єм легенів, знижуючи тим самим ризик розвитку вірусних інфекцій.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисна морська капуста.
Новини партнерів
Новини