Лікарі назвали найкориснішу кашу для серця

Ця каша набагато дешевша, ніж гречка, але набагато корисніша для здоров'я серця

Лікарі з'ясували, яка каша найкорисніша для серця. І це виявилася не популярна гречка, а звичайна перловка. Про це пише видання Hyser.

Правильне харчування для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями, - це важливий елемент гарного самопочуття. Саме тому лікарі радять включити в раціон страви з перловки. Користь вони принесуть і тим, хто піклується про своє здоров'я та хоче уникнути проблем з серцем у майбутньому.

Найголовніше завдання, з яким перловка справляється на відмінно, - це регуляція небезпечного рівня холестерину в крові. Ця каша здатна опустити його до прийнятного, за що, безумовно, вам подякують серце і судини.

Також перлова каша - це джерело вітамінів В і К. Вони необхідні для здорового функціонування серцево-судинної системи.

Коли саме і в якому вигляді вживати перлову кашу в якості профілактики, не має значення. Перловку можна приготувати як звичайний гарнір, додати в неї суп або тушкувати з овочами і м'ясом. У будь-якому з цих варіантів перлова каша збереже свої корисні властивості.

А ось любителі солодкого можуть зробити з перловки чудовий поживний і корисний десерт. Для цього в кашу варто додати мед і сухофрукти.

Щоправда, є у перловки і свої протипоказання. Вона не підійде тим, хто страждає від захворювань шлунка і кишечника. Також її необхідно виключити з раціону, якщо ви не переносите глютен. В цій каші міститься білок злакових, здатний спровокувати здуття і дискомфорт в області кишечника.

Раніше "Коментарі" розповідали, яка каша допоможе знизити ризик інсульту.